Beelden Ligue 1: Marcelo blundert bij Lyon, Neymar in vorm voor kraker

Reacties

De Ligue 1 was voor Paris Saint-Germain even bijzaak deze week. De kraker tegen Real Madrid in de Champions League komt eraan en de lichtgeblesseerde Edinson Cavani werd daarom ook aan de kant gehouden tegen Toulouse. Zonder de kersverse clubtopscorer aller tijden had PSG het niet makkelijk, maar Neymar zorgde voor weer een overwinning. AS Monaco liet niets heel van Angers.

Beelden Ligue 1: Marcelo blundert bij Lyon, Neymar in vorm voor kraker

Toulouse - Paris Saint-Germain 0-1
Met Kylian Mbappé als vervanger van Cavani in de spits creëerde PSG weliswaar genoeg kansen, maar pas twintig minuten voor tijd brak Neymar met zijn negentiende doelpunt in achttien competitieduels de ban. Na een goede actie schoot de Braziliaan via een verdediger van Toulouse raak. PSG kwam de wedstrijd schadevrij door en dat is goed nieuws voor komende woensdag. Dan nemen de hoofdstedelingen het in Spanje op tegen Real Madrid in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De Ligue 1 wordt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk weer gewonnen, maar in Parijs snakken ze naar Europees succes.

Angers - AS Monaco 0-4
De Monegasken zijn niet meer actief in Europa en moeten - naast de strijd om de Coupe de la Ligue - het vizier richten op de competitie. Daarin is de achterstand op PSG al fors, maar Monaco blijft presteren. Tegen Angers werd de club al vroeg in het zadel geholpen door een eigen goal van Ludovic Butelle. Stevan Jovetic nam Monaco vervolgens bij de hand door te zorgen voor de 0-2 en 0-3. Het slotakkoord was voor Andrea Raggi, die op aangeven van Youri Tielemans de vierde treffer van Monaco maakte.

Olympique Lyon - Stade Rennes 0-2
Lyon begon het seizoen uitstekend met slechts twee nederlagen in de eerste 22 competitieduels, maar heeft de laatste weken last van een enorme inzinking. Zondag werd tegen Stade Rennes voor de derde keer op rij verloren. Een blunder van voormalig PSV-verdediger Marcelo leidde de nieuwe zeperd in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.