Neymar trekt 2018-bloedvorm door en waarschuwt Real Madrid

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond op bezoek bij Toulouse een nipte overwinning geboekt: 0-1. Neymar was de matchwinner bij de Parijzenaren en vervolgde daarmee een indrukwekkende reeks.

Lassana Diarra, die eind januari transfervrij door PSG werd vastgelegd, debuteerde in de basis bij de koploper. PSG moest het in Toulouse wel zonder Edinson Cavani doen, Kylian Mbappé nam zijn plaats in de spits over. De jonge Fransman bood Neymar in de eerste helft een behoorlijke kans op de openingstreffer, maar de Braziliaan stuitte van dichtbij op doelman Alban Lafont.

Halverwege de tweede helft was het wel raak voor Neymar. De linksbuiten kapte en draaide en schoot de bal vervolgens via het been van Issa Diop binnen. Het was alweer de elfde treffer voor Neymar in 2018, daarmee is hij topscorer van Europa dit kalenderjaar. Indrukwekkend is dat de 26-jarige aanvaller daar slechts zeven wedstrijden voor nodig had. Luis Suárez en Sergio Agüero speelden meer duels maar kwamen tot negen doelpunten in 2018.

Neymar had er overigens nog wel een paar kunnen maken in Toulouse. Zo raakte hij de paal met een schot van afstand en schoot hij een vrije trap tegen de lat. Verder leed bleef de thuisploeg echter bespaard. PSG vergroot de marge op nummer twee Olympique Marseille wel naar dertien punten.

Het betekent een goede generale voor PSG, dat zich nu kan klaarmaken voor de kraker tegen Real Madrid in de Champions League komende woensdag. Voor Neymar een pikant duel, aangezien de voormalig Barcelona-aanvaller in de geruchtenmolen voortdurend aan een overstap naar Real wordt gelinkt.