Aan de hand van uitblinker Sheraldo Becker is Union Berlin uitstekend aan het seizoen begonnen. In de Berlijnse derby werd Hertha BSC verslagen. Ook Ritsu Doan en Mark Flekken beleefden een mooie middag.

Union Berlin
3 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Danilho Doekhi (Union) en Deyovaisio Zeefuik (Hertha) begonnen op de reservebank bij de Berlijnse derby. Union won de laatste drie ontmoetingen met Hertha en begon dus ook vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na iets meer dan een half uur viel de openingstreffer. Becker kwam goed door aan de linkerkant en legde de bal op het hoofd van Jordan Siebatcheu: 1-0.

Vroeg in de tweede helft sloeg Becker vervolgens zelf toe. Op aangeven van Janik Haberer wipte hij de bal langs doelman Oliver Christensen. Robin Knoche maakte er vervolgens ook nog 3-0 van. Zo wist Union zich voor de vierde keer op rij te kronen tot koning van Berlijn, daar maakte de late goal van Dodi Lukebakio geen verschil meer in.

VfL Wolfsburg
2 - 2
Werder Bremen

Micky van de Ven had een basisplaats als linksback bij Wolfsburg, dat de wedstrijd nog goed begon met een vroege treffer van Lukas Nmecha. Een kwartier later stond het echter alweer 1-2. Niclas Fullkrug en Leonardo Bittencourt bezorgden Werder Bremen de voorsprong. Pas in de 84ste minuut redde Josuha Guilavogui nog een punt voor Wolfsburg.

FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 4
SC Freiburg
SC Freiburg

Mark Flekken had uiteraard een basisplaats bij Freiburg, dat na het bijzonder succesvolle vorige seizoen ook deze jaargang uitstekend begon. Augsburg hield het een helft vol, maar na de hervatting sloegen de bezoekers snel toe. Michael Gregoritsch, Vincenzo Grifo en Matthias Ginter deden de thuisploeg pijn.

Het slotakkoord was vervolgens voor Ritsu Doan, die in de 79ste minuut op fraaie wijze een vrij trap binnenschoot. Freiburg nestelt zich daardoor achter Bayern München op de tweede plaats in de Bundesliga.