Freiburg blijft koersvast: clubman volgt clubman op als hoofdtrainer

Reacties

Julian Schuster wordt de nieuwe trainer van SC Freiburg, zoals deze week al veelvuldig verscheen in de Duitse pers. Schuster volgt in het nieuwe seizoen Christian Streich op, die na een eeuwigheid afscheid neemt bij de Bundesliga-club.

Freiburg blijft koersvast: clubman volgt clubman op als hoofdtrainer
© Pro Shots

Met Schuster heeft de Zuid-Duitse club een opvolger voor Streich aangesteld die in veel opzichten op hem lijkt. Streich werkte al jaren voor de club toen hij in 2011 hoofdtrainer werd, voor Schuster geldt hetzelfde. Tussen 2008 en 2018 kwam Schuster tot 242 wedstrijden voor de club, daarna werd hij actief als trainer in de jeugdopleiding en als assistent bij het eerste. Nu schuift hij dus door naar de plek van hoofdtrainer.

Schuster, van wie geen contractduur bekendgemaakt is, heeft er zin in. 'Deze klus is voor mij een hartenzaak en een uitdaging tegelijk. Ik weet wat de opgave is en ga die tegemoet met overtuiging, deemoed en respect. Voor mijn zijn samenhang, passie en verbondenheid met stad en regio de kernwaarden van deze club, en ik heb er zin in om die waarden verder te ontwikkelen, samen met de selectie, de staf en de fans', spreekt hij op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Freiburg
Meer over SC Freiburg
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.