Bayern München pikt opvolger van Thiago op in Spanje

Reacties

Bayern München heeft de transfer van Marc Roca afgerond. De 23-jarige Spanjaard gaat zich in München mede ontfermen over de erfenis van Thiago Alcântara.

Bayern München pikt opvolger van Thiago op in Spanje
© Pro Shots

Bayern verkocht Thiago deze zomer aan Liverpool en haalde in eerste instantie geen vervanger. Joshua Kimmich kon de rol van de Spanjaard immers probleemloos overnemen, maar de afgelopen weken werd duidelijk dat zelfs Bayern München de gevolgen van het overvolle schema begon te voelen. De club kondigde daarom al aan dat er nog versterkingen voor de selectie zouden komen.

Roca is één van die versterkingen. De middenvelder komt over van Espanyol, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Primera División. Vorig jaar hield de club nog vast aan de transferclausule ter waarde van veertig miljoen euro in het contract van de talentvolle Roca, maar na de degradatie was hij niet meer te behouden. Naar verluidt betaalt Bayern nu minder dan de helft van dat bedrag.

Roca is een linksbenige controleur, die al op jonge leeftijd doorbrak bij Espanyol. In 2016 veroverde hij een basisplaats en die raakte hij niet meer kwijt. In de zomer van 2019 kroonde hij zich als basisspeler van Jong Spanje tot Europees kampioen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Espanyol
Meer over Espanyol
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.