Douvikas schiet week voor competitiestart weer met scherp voor FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft in zijn laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding overtuigend gewonnen van Espanyol: 3-0. Topscorer Anastasios Douvikas was twee keer trefzeker.

Douvikas schiet week voor competitiestart weer met scherp voor FC Utrecht
© Pro Shots

Douvikas werd vorig seizoen met negentien doelpunten (gedeeld) topscorer van de Eredivisie en dat heeft gezorgd voor veel belangstelling van buitenlandse clubs. Vooralsnog heeft die interesse niet tot een transfer geleid. Of Douvikas daadwerkelijk bij Utrecht zal blijven is de grote vraag, maar een week voor de competitiestart is hij er in ieder geval nog bij.

Zaterdag liet Douvikas zich weer eens gelden. Hij opende tegen Espanyol al in de tweede minuut de score en verdubbelde de marge door een strafschop te benutten. Espanyol, dat in het afgelopen seizoen degradeerde uit LaLiga, stelde daar niet bijster veel tegenover. Martin Braithwaite kreeg twee kopkansen, maar beide pogingen belandden niet tussen de palen.

Onder het toeziend oog van ruim zevenduizend toeschouwers in Stadion Galgenwaard maakte Zakaria Labyad, na een uur in de ploeg gekomen bij Utrecht, met een kopbal het beslissende doelpunt: 3-0. Utrecht sloot de voorbereiding zo op een goede manier af. Het seizoen begint voor de Domstedelingen volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.