Ex-captain Celta de Vigo aangeklaagd voor aanranding mascotte

Hugo Mallo wordt vervolgd omdat hij een vrouw in het mascottepak van de tegenstander zou hebben aangerand. De voormalig aanvoerder van Celta de Vigo wordt ervan beschuldigd de vrouw in het pak van Espanyol te hebben betast en moet in juli voorkomen.

Ex-captain Celta de Vigo aangeklaagd voor aanranding mascotte
© Pro Shots

Het gaat om een moment uit 2019, toen Mallo met Celta de Vigo tegen Espanyol speelde. Net voor het begin van het duel zou hij aan de borsten van een vrouw in het parkietenpak van Espanyol hebben gezeten. Mallo speelt tegenwoordig voor het Braziliaanse Internacional, maar ontkent de beschuldiging 'met klem', zo heeft hij verklaard.

In eerste instantie ging de zaak tegen Mallo niet door, maar na een hoger beroep moet hij alsnog voorkomen. De aanklager heeft op basis van de videobeelden besloten dat Mallo vervolgd moet worden. In juli moet hij voor de rechter verschijnen.

'Celta en Espanyol hebben geconcludeerd dat er geen bewijs is', luidt het statement van de manager van de verdediger. 'Ook de Spaanse voetbalbond en La Liga hebben er niets mee gedaan. We hopen dat justitie naar eer en geweten handelt en dat het recht zegeviert.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's