Bayern beleeft frustrerende competitiestart tegen Hertha

Reacties

Bayern München heeft bij de start van het Bundesliga-seizoen meteen puntenverlies geleden. De kampioen van Duitsland kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Hertha BSC.

Bayern beleeft frustrerende competitiestart tegen Hertha
Bayern München
Bayern München
2 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC

Voorafgaand aan het duel ging het aan de kant van Bayern over de mogelijke komst van Philippe Coutinho. De aanvallende middenvelder wordt zeer waarschijnlijk op korte termijn gehuurd van Barcelona. De clubs hebben al een principe-akkoord bereikt. Trainer Niko Kovac koos tegen Hertha nog gewoon voor Kingsley Coman en Serge Gnabry op de vleugels. Nieuwkomer Ivan Perisic zat nog een oude schorsing uit. Karim Rekik stond in de basis bij Hertha, Javairô Dilrosun (blessure) en Daishawn Redan (sluit aan bij beloften) ontbraken.

Bayern mocht halverwege de eerste helft juichen. Wie anders dan Roberto Lewandowski opende de score voor Der Rekordmeister. De Poolse spits schoof een voorzet van Gnabry tegen de touwen. Maar Hertha beet van zich af. De club uit de Duitse hoofdstad, deze zomer overgenomen door een rijke investeerder, kwam op gelijke hoogte. Een schot van recordaankoop Dodi Lukebakio, voor twintig miljoen euro overgenomen van Watford, werd via Vedad Ibisevic van richting veranderd en belandde in het doel. Hertha hoopt met de miljoeneninjectie op termijn mee te doen om de Champions League-tickets.

Hertha ging daarna rustig verder met stunten. Twee minuten na de gelijkmaker lag de bal er weer in. Marko Grujic kopte een uittrap van keeper Rune Jarstein terug op Ibisevic en kreeg de bal daarna weer terug. De defensie van Bayern was gezien, Grujic omspeelde Manuel Neuer en schoof de 1-2 binnen. Het publiek van Bayern was met stomheid geslagen.

Bij Bayern was de waarschuwing van Hertha duidelijk aangekomen en wellicht kwam er ook een donderspeech van Kovac aan te pas, want de thuisploeg maakte in de tweede helft een veel betere indruk. Dat leverde na een uur de gelijkmaker op. Lewandowski werd naar de grond getrokken en schoot zelf raak vanaf elf meter uit de strafschop die hij - na het bekijken van de beelden - versierd had. Bayern ging daarna nog voor de 3-2, maar die viel niet meer.

Zo start Bayern met een gelijkspel aan het seizoen. De verwachting is dat de titelstrijd in Duitsland net als vorig seizoen een spannende wordt tussen Bayern en Borussia Dortmund. BVB speelt zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen FC Augsburg.

Analyse: hoe Dortmund rivaal Bayern van de troon moet stoten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.