Transfer in de maak: Coutinho ontbreekt al bij Barça

Reacties

Philippe Coutinho mist de seizoenstart van Barcelona op bezoek bij Athletic Club. De 27-jarige Braziliaan ontbreekt in de wedstrijdselectie en staat op het punt om tijdelijk te verhuizen naar Bayern München. Directeur Guillermo Amor bevestigt tegenover Spaanse media dat Barça een principe-akkoord heeft bereikt met de kampioen van Duitsland.

Transfer in de maak: Coutinho ontbreekt al bij Barça

Coutinho was eerder nog onderdeel van geruchten rond een terugkeer van Neymar naar Barcelona. De Catalanen zouden Coutinho in een eventuele deal willen bertrekken, maar daar komt niets van in. Bayern is al akkoord met de aanvallende middenvelder over een tijdelijke overgang. Coutinho stapt waarschijnlijk zondag in het vliegtuig naar München.

Bij Bayern vult Coutinho een leegte op die er door Arjen Robben en Franck Ribéry was achtergelaten. Lang had Der Rekordmeister alleen Kingsley Coman en Serge Gnabry als serieuze opties op de flank en deze week kwam daar al Ivan Perisic bij, die gehuurd wordt van Internazionale. Coutinho kan ook achter spits Robert Lewandowski spelen. Andere opties, zoals Leroy Sané en Ousmane Dembélé, vielen voor Bayern af.

Coutinho vertrok in januari 2018 van Liverpool naar Barcelona voor een bedrag van 145 miljoen euro. De Braziliaan tekende een contract tot medio 2023 en kwam sindsdien 76 keer uit voor Barça en scoorde 21 keer.

Analyse: zó wint FC Barcelona de Champions League
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.