Basisplaats CR7 onderwerp van discussie: 'Minder Ronaldo, meer Portugal'

Reacties

Cristiano Ronaldo is ogenschijnlijk minder onaantastbaar bij Portugal. In eigen land is de discussie gestart of de aanvaller van Manchester United dinsdag op de bank moet plaatsnemen, met zijn blauwe oog.

Basisplaats CR7 onderwerp van discussie: 'Minder Ronaldo, meer Portugal'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
0 - 1
Spanje
Spanje

Ronaldo verscheen maandagochtend namelijk met een blauw oog op de afsluitende training voor het beslissende duel met Spanje. Het was een aandenken van de wedstrijd in Praag, waar hij door de Tsjechische doelman Tomás Vaclik voor het hoofd werd geslagen.

Naast het fysieke aandenken had het optreden in de Nations League ook op een ander vlak zijn sporen achtergelaten. Ronaldo was niet bepaald vrolijk van het veld gestapt na een ongelukkig optreden voor de nationale ploeg.

Het was aanleiding voor A Bola om een dag voor de Iberische derby de vraag op te werpen. 'Minder Ronaldo, meer Portugal', stond pontificaal op de cover van de best verkochte krant van Portugal. Oftewel, moet CR7 worden opgeofferd vanwege de mindere vorm om het doel te bereiken, de Final Four.

Volgens bondscoach Fernando Santos ondervindt Ronaldo in ieder geval geen hinder meer van de tik in het duel met Tsjechië. 'Hij heeft nergens last van. Hij voelt zich thuis, net als iedereen.'

Een plek op de Portugese bank voor een fitte Ronaldo is een zeldzaamheid. De laatste vijf jaar gebeurde het slechts twee keer, tegen Andorra in het najaar van 2020 en in juni van dit jaar tegen Spanje. 

UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
8-5
+3
11
2
Portugal
6
3
1
2
11-3
+8
10
3
Zwitserland
6
3
0
3
6-9
-3
9
4
Tsjechië
6
1
1
4
5-13
-8
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.