Barcelona zonder Henry, Chelsea met Anelka

Barcelona begint zonder Thierry Henry aan het treffen met Chelsea in de halve finale van de Champions League. De Fransman kampt met een knieblessure die hij vorige dinsdag opliep in het eerste treffen met de Engelsen.

Barcelona zonder Henry, Chelsea met Anelka

Coach Josep Guardiola liet Henry buiten de selectie. De aanvaller speelde zaterdag nog wel mee tegen Real Madrid, maar haakte halverwege de tweede helft af. In Londen zit hij op de tribune. Pep schuift in de basis van Barça Andrés Iniesta naar de aanvalslinie en stelt Seydou Keita op als linkshalf.

Guardiola moest meer schuiven, want de trainer moet ook twee centrale verdedigers missen: de geblesseerde Rafael Márquez en de geschorste Carles Puyol. Naast Gerard Piqué zal middenvelder Yaya Touré plaatsnemen in het centrum van de defensie. In de middenlinie neemt Sergi Busquets de positie van de Ivoriaanse international over.

Guus Hiddink hoefde minder te veranderen. De Nederlandse trainer van Chelsea verwelkomde linksback Ashley Cole terug van een schorsing, waardoor José Bosingwa naar de rechterflank verhuist en Branislav Ivanovic op de bank begint. Voorts stelde Hiddink aanvaller Nicolas Anelka op in plaats van middenvelder John Obi Mikel.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen