Barça en Mexico zijn Márquez twee maanden kwijt

Ráfael Márquez heeft circa twee maanden nodig om te herstellen van de knieblessure die hij dinsdagavond opliep tijdens het eerste duel van Barcelona met Chelsea in de halve finale van de Champions League. Daarmee is het seizoen van de Mexicaan voorbij.

Barça en Mexico zijn Márquez twee maanden kwijt

Uit onderzoek bleek dat Márquez een scheur heeft in de binnenste meniscus van zijn linkerknie. Zaterdag ondergaat hij een operatie. Clubarts Ricard Prunal gaat ervan uit dat de centrale verdediger acht tot tien weken moet revalideren.

Dat betekent dat Márquez dit seizoen niet meer voetbalt voor Barcelona en Mexico. De Spaanse ploeg is nog kansrijk in drie competities: in de Primera División zijn de Azulgranas koploper, in het toernooi om de Copa Del Rey staat Barcelona in de finale tegen Athletic de Bilbao, en in de Champions League knokt Barça dus met Chelsea om een finaleplaats.

Tevens moet Márquez de komende WK-kwalifcatieduels van El Tri toekijken. Op 6 juni moeten de Mexicanen op bezoek in El Salvador, vier dagen later komt Trinidad en Tobago naar Mexico.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen