Barcelona troeft Chelsea opnieuw af, maar wie lacht het laatst?

Reacties

Todd Boehly was op donderdag 7 juli in een chic restaurant in Barcelona. De nieuwe eigenaar van Chelsea dineerde met Joan Laporta, Mateu Alemany en Jordi Cruijff. Het ging over transfers, was de stellige overtuiging van de toegesnelde journalisten. 'Kom je hier voor Frenkie de Jong?', kreeg Boehly bij aankomst toegeworpen. 'We komen hier om te eten', antwoordde de Amerikaan. Maar drie weken later is de relatie tussen Chelsea en Barcelona verre van goed.

Barcelona troeft Chelsea opnieuw af, maar wie lacht het laatst?
© Pro Shots
© Pro Shots

Met de aanstaande transfer van Jules Koundé naar Barcelona blijft Chelsea opnieuw met lege handen achter. Alles leek in kannen en kruiken voor The Blues, totdat Barcelona in het holst van de Europese nacht pokerde vanuit Las Vegas. Volgens eerdere berichtgeving was Chelsea bereid om meer te betalen, maar geeft de persoonlijke wens van Koundé de doorslag. Barcelona bleek door een recente financiële injectie bovendien in staat om een groter gedeelte van de transfersom in één keer af te lossen, waar Chelsea in meer termijnen wilde betalen.

Al maanden geleden werd gerept over een akkoord tussen Chelsea en Koundé. Maar nu hij verkast naar Barcelona, is Chelsea nog verder verwijderd van het inwilligen van de wens van Thomas Tuchel om nog minstens twee nieuwe verdedigers te verwelkomen. Er zijn nog wel vier weken te gaan in de transferperiode, maar de spoeling wordt wel steeds dunner. Volgens de laatste informatie uit Frankrijk neigt Presnel Kimpembe naar een langer verblijf bij Paris Saint-Germain, waardoor wellicht ook zijn naam van de kandidatenlijst geschrapt moet worden.

Wie gingen Koundé voor?
Chelsea en Barcelona die concurreren om een speler: het is een rode draad door de huidige transferperiode. Het begon met Ousmane Dembélé, een potentiële topaanwinst die transfervrij binnengehaald kon worden. Hij kon in Chelsea herenigd worden met Tuchel, met wie hij samenwerkte bij Borussia Dortmund. Maar na een langdurige soap gaf Dembélé toch de voorkeur aan een contractverlenging bij Barcelona. Dossier nummer twee droeg de naam Raphinha: Chelsea was al akkoord met Leeds United, maar Barcelona kaapte de deal op het laatste moment.

© Pro Shots

Hoe nu verder?
Hoe gek het ook klinkt, er bestaat een kans dat Boehly deze zomer nog eens gaat dineren met Laporta, Alemany en Cruijff. Want de twee clubs blijven elkaar tegenkomen. Barcelona wil na de transfervrije komst van Andreas Christensen nog meer spelers weghalen uit West-Londen: Marcos Alonso en César Azpilicueta worden al maanden met de Spaanse grootmacht in verband gebracht. 'Maar Chelsea gaat Barcelona niet bepaald met open armen verwelkomen', waarschuwt de krant Sport. Barcelona zou al een persoonlijk akkoord hebben met het tweetal. Omdat de contracten van Alonso en Azpilicueta nog een jaar doorlopen, moet er wel een transfersom worden betaald. Tegelijkertijd zou Chelsea interesse hebben in Sergiño Dest.

De grootste klapper kan echter nog komen in de vorm van een transfer van Frenkie de Jong. Chelsea heeft voorzichtige interesse getoond in de middenvelder, die al geruime tijd aan Manchester United wordt gelinkt. Volgens berichtgeving in Spanje ziet De Jong zelf meer in een toekomst bij Chelsea dan bij Manchester United. Het was dan ook niet verrassend dat Boehly op 7 juli, toen hij wegging bij het met een Michelinster bekroonde restaurant Via Veneto, opnieuw werd gevraagd of hij voor De Jong was afgereisd naar Barcelona. 'Het eten was heerlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.