'Na frustrerende zoektocht zet Chelsea zinnen op Dumfries'

Reacties

Chelsea wil werk maken van de komst van Denzel Dumfries. De Oranje-international moet overkomen van Internazionale om de defensieve sores te verlichten. De zoektocht naar verdedigers liep de voorbije weken immers op z'n zachtst gezegd niet soepel.

'Na frustrerende zoektocht zet Chelsea zinnen op Dumfries'
© Pro Shots

Chelsea-manager Thomas Tuchel zag Andreas Christensen transfervrij overstappen naar Barcelona en Antonio Rüdiger trok ook zonder transfersom te hebben opgeleverd de deur achter zich dicht in Londen. Hij verkaste naar Real Madrid.

De Ligt
Tegenover het vertrek van het tweetal stond de komst van Raheem Sterling en Kalidou Koulibay, laatstgenoemde werd voor een kleine veertig miljoen euro overgenomen van Napoli. Het regende wel namen van andere defensieve doelwitten, maar steeds kozen die verdedigers voor een andere club. Matthijs de Ligt zag meer in de uitdaging bij Bayern München, Nathan Aké wil bij Manchester City blijven, Nordi Mukiele ging naar PSG en Jules Koundé is hard op weg naar Barcelona.

Vervolgens richtte Chelsea de pijlen op Milan Skriniar, maar ook dat leverde nog geen succes op. Omdat Inter naast Gleison Bremer greep – hij koos voor Juventus – is de vraagprijs voor de Slowaak verhoogd naar liefst zeventig miljoen euro. En dan is er ook nog eens concurrentie van PSG.

Het heeft er volgens The London Evening Standard allemaal voor gezorgd dat Dumfries nu bovenaan de verlanglijst staat. Omdat Internazionale vanwege de financiële situatie het liefst nog een flinke transfersom binnenharkt, lijkt de komst van de Nederlander ook reëler. De Nerazzurri beschikken met Raoul Bellanova al over een jeugdinternational van Italië die de honneurs kan waarnamen. Hij wordt, met een optie tot koop, gehuurd van Cagliari.

Mocht Dumfries, die ook al aan Manchester United gelinkt werd, daadwerkelijk verhuizen naar Londen zal Reece James naar het centrum van de defensie verhuizen. Daar is Koulibaly nu nog de enige échte vaste waarde. Trevor Chalobah is niet onbetwist en Thiago Silva kan niet een heel Engels seizoen meer aan. Bovendien is het nog maar de vraag of César Azpilicueta bij The Blues blijft. Hij wordt, evenals collega Marcos Alonso, veelvuldig in verband gebracht met Barcelona.

Frustratie
Dat de zoektocht naar nieuwelingen ondanks de komst van een schatrijke nieuwe eigenaar zo moeizaam verloopt, zorgt voor frustratie bij Tuchel. Behalve de genoemde verdedigers koos ook Raphinha immers al voor Barcelona. De Londenaren zouden ondertussen ook nog hopen op Wesley Fofana, Presnel Kimpembe en Pau Torres, van respectievelijk Leicester City, PSG en Villarreal. Al is het nog maar de vraag of die spelers dat wel zien zitten.

Mocht Dumfries dus oren hebben naar een avontuur in de Premier League, zou hij niet alleen Internazionale helpen. Dan verlost hij ook Tuchel van de nodige kopzorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.