'Chelsea wil na overname snel handelen en Dest uit Camp Nou halen'

Reacties

Chelsea richt de pijlen op Sergiño Dest. De voormalige Ajacied moet een van de nieuwe gezichten worden bij de maandag overgenomen Engelse grootmacht. Trainer Thomas Tuchel wil een deel van zijn budget investeren in de Amerikaan. Dest heeft nog een contract tot medio 2025.

'Chelsea wil na overname snel handelen en Dest uit Camp Nou halen'

Volgens El Mundo Deportivo staat Barcelona niet onwelwillend tegenover een vertrek van Dest. De Catalanen hebben dringend behoefte aan geld en zien volgens het Spaanse medium in de rechtsback een potentiële inkomstenbron. Het vertrek uit Camp Nou zou de club niet direct hard raken, omdat het ook Dani Alves en Sergi Roberto op zijn positie kan gebruiken.

Behalve het geroutineerde tweetal lijkt César Azpilicueta de omgekeerde route van Dest te bewandelen. De aanvoerder van de Londenaren zou voor een terugkeer naar zijn geboorteland staan. In Camp Nou ziet trainer Xavi Hernández de ervaren verdediger als een multifunctionele kracht die hij goed kan gebruiken.

Chelsea staat voor een grote metamorfose. Behalve Azpilicueta lijken ook Antonio Rüdiger, Andreas Christensen en Marcos Alonso de verdedigingslinie te verlaten. In Dest ziet het een speler met een grote toekomst, die nog jaren de club kan vertegenwoordigen.

Overigens is Dest niet de enige vleugelverdediger die naar Stamford Bridge moet komen. Ook Achraf Hakimi zou op de nominatie staan om naar Londen te vertrekken. De Marokkaanse vleugelverdediger staat onder contract bij Paris Saint-Germain. Naast Dest is Hakimi een van de spelers die gebruikt wordt om het budget van 250 miljoen euro uit te geven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.