Barcelona sluit Fabregas-scenario uit bij transfer Romeu

De overgang van Oriol Romeu van Barcelona naar Chelsea is afgerond. De Spaanse jeugdinternational (19) heeft een vierjarig contract getekend op Stamford Bridge. Uit het resultaat van de onderhandelingen blijkt dat de Catalaanse grootmacht heeft geleerd van het verleden. Alleen onder bepaalde voorwaarden verkoopt de club potentiële topspelers.

Barcelona sluit Fabregas-scenario uit bij transfer Romeu

Daarom bevat de transfer van Romeu, een exponent van de jeugdopleiding, naar Chelsea tal van terugkoopregelingen. Barcelona, dat vijf miljoen euro voor hem ontvangt, heeft bedongen dat het de speler volgende zomer eventueel voor tien miljoen euro naar Camp Nou kan terughalen. In 2013 bedraagt deze som vijftien miljoen euro.

Door dergelijke afspraken dekt Barça zich in voor situaties zoals met Cesc Fabregas, die als junior vertrok naar Arsenal en daar uitgroeide tot een topspeler. De Londense club weigert alle medewerking hem naar Catalonië te laten terugkeren.

Hoewel Romeu pas twee officiële wedstrijden speelde in het team van Josep Guardiola, wordt hij gezien als iemand die op termijn de Spaanse top gaat halen. Al vorige zomer overwoog Guardiola hem permanent bij de selectie te halen als stand-in voor Sergio Busquets. Uiteindelijk werd Argentijns international Javier Mascherano voor dertig miljoen euro aangetrokken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's