Barcelona kan titel al vóór CL-kraker tegen Liverpool veiligstellen

Reacties

Terwijl Liverpool nog volop is verwikkeld in de strijd om de Engelse titel, kan Barcelona deze week nog voor de eerste confrontatie in de Champions League het kampioenschap van Spanje al veiligstellen.

Barcelona kan titel al vóór CL-kraker tegen Liverpool veiligstellen
Alavés
Alavés
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Dat kan mogelijk zelfs al voor de start van komend weekend, als Barcelona dinsdagavond wint van Alavés en Atlético Madrid woensdag thuis van Valencia verliest. In dat geval is de regerend kampioen niet meer te achterhalen voor de enige overgebleven achtervolger, aangezien het onderlinge resultaat in het voordeel van de Catalanen is.

Trainer Ernesto Valverde werd tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen het Alavés van oud-Barcelona-speler Abelardo uiteraard geconfronteerd met het geschetste scenario. 'Natuurlijk is dat wat iedereen wil', zei Valverde. Op die manier kan de focus immers volledig op de tweestrijd met Liverpool in de CL-halve finale.

Voor het zover is moet Barcelona dus eerst winnen van Alavés en, als Atlético niet verliest van Valencia, Levante (komende zaterdag). Valverde: 'Wat we willen is de competitie winnen, wanneer maakt ons niet uit. We zullen zien of het lukt. Hoe vroeger we dat doen, des te sterker hebben we gepresteerd. Maar de titel blijft de doelstelling.'

Dat de Champions League gezien de ruime voorsprong in La Liga eigenlijk al de prioriteit geniet, bleek vorige week zaterdag zaterdag toen Barcelona met een veredeld jeugdteam aantrad tegen Huesca (0-0). De uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van La Liga viel precies tussen de twee CL-kwartfinales tegen Manchester United.

Valverde blijft echter volhouden dat hij de Primera División serieus neemt, ook nu de landstitel al zo goed als zeker is. 'Het ziet er misschien makkelijk uit, maar dit is een competitie met veel sterke ploegen. Winnen is niet makkelijk. Een grote voorsprong maakt het misschien voorspelbaar, maar het maakt onze titels nog indrukwekkender.'

Ruim een week voor de eerste confrontatie met Liverpool in de halve finale van de Champions League (1 mei, de return is op 7 mei) verwachten de Spaanse kranten dat Barça tegen Alavés met een sterk elftal aantreedt. Dat wil zeggen: met Lionel Messi en Luis Suárez in de basis. Op het middenveld gaat Valverde mogelijk wel wat vaste krachten sparen.

Treble
Zodra Barcelona kampioen is, kan het vizier op het veroveren van de magische treble. Op zaterdag 25 mei is Valencia de tegenstander in de Copa del Rey-finale. In de Champions League moet de ploeg van Valverde dan dus eerst over twee duels winnen van het Liverpool van Jürgen Klopp, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.

'De ouderwetse manier van juichen van Wijnaldum is echt prachtig'
LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.