Barcelona schiet tekort tijdens bal der debutanten in Huesca

Reacties

Barcelona heeft zaterdag punten gemorst bij de ontmoeting met SD Huesca. De gehavende Catalanen kwamen na een middag ploeteren bij de hekkensluiter van Spanje niet verder dan een remise.

Barcelona schiet tekort tijdens bal der debutanten in Huesca
Huesca
Huesca
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Ingegeven door allerlei problemen - en met de Europese return tegen Manchester United in het achterhoofd - liet trainer Ernesto Valverde zijn team in een ongebruikelijke opstelling aantreden. Achterin maakte Jeison Murillo zijn competitiedebuut voor Barcelona en mocht Jean-Clair Todibo zelfs zijn absolute vuurdoop beleven. Een linie verder ruimde Valverde plaats in voor Malcom en nog eens twee nieuwkomers: Riqui Puig en Moussa Wagué. Voorin namen Ousmane Dembélé en Kevin-Prince Boateng de posities in van Lionel Messi en Luis Suárez.

Met zijn creatief gelegde puzzel zette Valverde zaterdag al direct bij de aftrap een record neer. Geen team in La Liga was dit seizoen zo jong als dat van Barcelona tegen Huesca, met tieners Puig en Todibo als absolute benjamins op het veld. Boateng mocht weer eens in de basis beginnen in de competitie en was met 32 jaar de oudste, maar zeer zeker niet de meest geslepen man aan Catalaanse zijde. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aanvalspartner Dembélé deed het beter en was als eerste dicht bij de openingstreffer. De Fransman ontving een prima steekpass van Puig, maar legde het daarna af tegen doelman Roberto Santamaría. Uit de hoekschop die volgde kwam de keeper weer als winnaar bovendrijven, ditmaal na een sterke kopbal van Samuel Umtiti. Verder dan een schot naast van Carles Aleñà kwam Barcelona niet voor rust.

Huesca wist zich in zijn bescheiden thuishaven El Alcoraz ook niet echt te onderscheiden. Juanpi liet al vroeg na af te drukken en Enric Gallego schoot een keer naast. Na rust was de eerste serieuze mogelijkheid - net als in het eerste bedrijf - voor Dembélé, die de bal verkeerd raakte. Even later spatte een schot van Malcom uiteen op de paal en bij de volgende aanval miste Boateng de kalmte om te scoren.

Valverde zag het een uur aan en bracht toen Philippe Coutinho binnen de lijnen, in de hoop dat de Braziliaan een schokeffect teweeg kon brengen. Ook Jordi Alba mocht het laatste half uur meedoen. Huesca zag het allemaal onbewogen aan en bleef compact staan tegen de nummer één. Twee weken geleden bood de ploeg Real Madrid al zeer goed partij, maar capituleerde het vlak voor tijd (3-2).

Zo'n doemscenario bleef ditmaal uit, want ook het laatste kwartier kwam Huesca zonder kleerscheuren door. De ploeg trok zelfs nog een keer ten aanval en schreeuwde om een strafschop toen Wagué zich vergreep aan Chimy Ávila, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee. Het punt dat de ploeg pakt tegen Barcelona zal alsnog gekoesterd worden en kan nog belangrijk blijken in de slotweken van La Liga. Nummer voorlaatst Rayo Vallecano staat nog slechts twee punten voor.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.