Benzema redt verrassend optreden Zidane-telg

Reacties

Real Madrid is zondag ontsnapt aan gezichtsverlies. Karim Benzema liet hekkensluiter Huesca uiteindelijk met lege handen huiswaarts keren.

Benzema redt verrassend optreden Zidane-telg
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Huesca
Huesca

Thibaut Courtois moest bij Real Madrid door een dijbeenblessure verstek laten gaan voor het duel met Huesca. Keylor Navas was de beoogde vervanger, maar trainer Zinedine Zidane kwam met een verrassende naam op de proppen; zijn zoon Luca. De twintigjarige goalie mocht voor de tweede keer opdraven in de Madrileense hoofdmacht.

De Zidane-telg had vorig jaar onder zijn vader al zijn debuut gemaakt bij De Koninklijke. Dat was geen onverdeeld succes, want het uitduel met Villarreal eindigde ondanks een 0-2 voorsprong in een 2-2 gelijkspel.

Tegen Huesca begon het niet goed voor Zidane. Al in derde minuut passeerde Juan Camilo Hernández de Franse goalie. De negentienjarige Colombiaan werd na Sergio Agüero in het seizoen 2006/07 pas de tweede tiener in deze eeuw die in La Liga scoorde in zowel Camp Nou als Santiago Bernabéu.

Voor de welkome punten in de strijd tegen degradatie bleek die goede start niet genoeg te zijn. Huesca, dat als hekkensluiter moet vrezen voor degradatie, was door toedoen van Benzema hard op weg Madrid met lege handen te verlaten.

De Franse spits stond halverwege de eerste helft aan de basis van de gelijkmaker van Isco, die na een voorzet van Brahim Diaz deed wat de kruipende Benzema niet kon doen: de bal binnentikken. Een half uur voor tijd legde Benzema de bal na een voorzet van Gareth Bale bij de tweede paal met zijn hoofd goed neer bij de eerste paal, waar Dani Ceballos dankbaar profiteerde van het voorwerk.

Xabier Etxeita poetste een kwartier voor tijd tegen de verhouding in de achterstand weg. Op zijn kopbal was Zidane kansloos. Dankzij Benzema kon de Franse doelman alsnog voor het eerst als winnaar van het veld stappen. De spits krulde de bal fraai in de verre hoek en werd daarmee matchwinner in een wedstrijd waarin voor Real Madrid nauwelijks meer op het spel stond dan de eer.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.