CL-generale Real en debuut jongste Zidane-telg lopen in de soep

Real Madrid heeft zaterdag geen succesvolle generale repetitie voor de Champions League-finale beleefd. Door de 2-2 remise tegen Villarreal tijdens de laatste speelronde van La Liga eindigt Real op plaats drie in de competitie.

Over een week speelt De Koninklijke het daverende slotstuk van het seizoen: de eindstrijd van de Champions League tegen Liverpool. In aanloop naar die wedstrijd keerde Cristiano Ronaldo terug van een blessure. Trainer Zinedine Zidane zal zijn hoofd breken over welke spelers de Portugese klasbak in Kiev moeten assisteren.

Gareth Bale, die dit seizoen vaker dan hem lief was op de bank verkeerde, trok zijn bloedvorm namelijk door tegen Villarreal. In de elfde minuut fopte Bale de defensie van de thuisploeg na een snel genomen vrije trap, waarna hij met zijn chocoladebeen de openingstreffer binnenwerkte. Daarmee staat zijn teller op vijf doelpunten in zijn laatste vier competitiewedstrijden.

Na een half uur verdubbelde Ronaldo de marge met zijn 450ste Real-goal in 437 wedstrijden. De Portugees knikte binnen na een voorzet met buitenkant voet van Marcelo. In de tweede helft kwam Villarreal terug in de wedstrijd. Na een fraaie aanval schoot Roger Martínez in de 71ste minuut de bal in de kruising achter debutant Luca Zidane (20), die ook vijf minuten voor tijd moest vissen nadat Samu Castillejo hem omspeelde.

Door het gelijkspel tijdens het debuut van de keepende zoon van Zidane eindigt Real Madrid op 76 punten in de Primera Division. Daardoor is Atlético Madrid, dat zondag nog in actie komt tegen Eibar, zeker van de tweede plaats. Villarreal was als nummer vijf van de ranglijst al zeker van een Europa League-ticket.