Topvorm Bale bezorgt Zidane hoofdpijn

Reacties

Zinedine Zidane erkende zaterdagavond na de 6-0 overwinning van Real Madrid op Celta de Vigo dat hij kampt met een luxeprobleem bij het formeren van een basisopstelling voor de Champions League-finale van over een kleine twee weken tegen Liverpool.

Topvorm Bale bezorgt Zidane hoofdpijn

Met twee goals en veel goede acties was Gareth Bale een van de smaakmakers bij De Koninklijke. De Welshman is dit seizoen in de belangrijke wedstrijden lang niet altijd zeker van een plek aan de aftrap.

'Bale was heel sterk, op alle fronten. Het is mooi dat iedereen bij ons in vorm begint te raken', vertelde Zidane na afloop op de persconferentie. 'Ik weet nu al dat ik hoofdpijn krijg bij het maken van de opstelling voor de finale. Of ik er al over heb nagedacht? Nee, nog niet. Vanzelfsprekend ben ik heel blij voor Bale, maar het belangrijkste is dat we allemaal fit afreizen naar Kiev (de plaats waar de finale wordt gespeeld, red.).'

In de Spaanse kranten wordt Bale zondagochtend bewierookt. 'Real Madrid heeft dit seizoen veel punten laten liggen in eigen huis. Je vraagt je af wat er was gebeurd als Bale het hele jaar in topvorm was geweest', schrijft Marca. 'Bale heeft zijn kandidatuur gesteld voor een plek in de basis in de Champions League-finale. Als er geen ruimte voor hem is, dan moet die worden gecreëerd.' Ook AS is lovend: 'Tegen Celta liet Bale weer zien dat hij een wereldster is.'

Zidane deed zaterdagavond geen beroep op Cristiano Ronaldo, die na zijn in de wedstrijd tegen Barcelona opgelopen blessure toewerkt naar de Champions League-finale.

Met de 6-0 overwinning op Celta de Vigo stelde Real Madrid de derde plaats veilig in de Primera División. Zaterdag sluit de ploeg van Zidane de competitie af met een uitwedstrijd tegen Villarreal.

Gareth Bale siert zondag de voorpagina van onder meer dagblad AS.
Gareth Bale siert zondag de voorpagina van onder meer dagblad AS.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.