Bale solliciteert bij zesklapper Real naar basisplaats in CL-finale

Met nog precies twee weken te gaan tot de Champions League-finale heeft Gareth Bale het luxeprobleem van Zinedine Zidane vergroot bij de zege van Real Madrid op Celta de Vigo. De Welshman toonde zaterdagavond met twee goals zijn goede vorm bij de 6-0 overwinning.

Geen blessures oplopen en nog wat vertrouwen tanken voor de confrontatie met Liverpool was het devies voor de Madrilenen, die al een tijdje zeker zijn van een plek in de topvier van La Liga. Zidane koos voor een ruit op het middenveld, met Isco achter aanvallers Karim Benzema en Bale. Laatstgenoemde werd in de wedstrijden in de knock-outfase van de Champions League dit seizoen tot nu toe telkens buiten de basis gelaten door Zidane. Bale kreeg nu na zijn goal van vorige week in El Clásico (2-2) een nieuwe mogelijkheid de Real-coach te overtuigen en greep die kans ook, zeker in de eerste helft.

Het was Luka Modric die een loopactie van Bale op waarde schatte en de linkspoot met een pass vrij voor de keeper zette. De aanvaller bewaarde de rust bij de afwerking en klopte doelman Sergio Álvarez. Indrukwekkender was zijn tweede doelpunt, in de dertigste minuut. Rechts in de buurt van de achterlijn schudde Bale linksback Jonny van zich af met een versnelling, waarna hij raak schoot hoog in de verre hoek: 2-0.

Real Madrid was zeker niet extreem dominant in de eerste helft. Celta de Vigo speelde aardig mee en kreeg ook kansen, maar nog voor rust werd het wel al 3-0. Isco pikte een doelpunt mee door de bal met veel gevoel om Álvarez heen te krullen. De doelman was kansloos bij het schot dat bij de tweede paal binnenviel. Voor Isco was de goal een mooie opsteker bij zijn rentree na schouderproblemen.

Door een blessure ontbrak Dani Carvajal en in tegenstelling tot bij de Champions League-wedstrijden tegen Bayern München kreeg de negentienjarige Achraf Hakimi van Zidane nu wel het vertrouwen de vaste rechtsback te vervangen. De Marokkaan bekroonde zijn basisplaats met de 4-0. Met een schot door de benen van de Celta-doelman scoorde hij in de 52ste minuut, waarna bij Real al snel Isco en Benzema gespaard werden. Ook Bale werd even later naar de kant gehaald en met Borja Mayoral, Marco Asensio en Lucas Vázquez als invallers liep de score nog wat verder op. Celta-verdediger Sergi Gómez werkte de bal onfortuinlijk in eigen doel uit een voorzet van Asensio.

Zo had de thuisploeg het zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo en gespaarde Sergio Ramos ook makkelijk tegen de nummer dertien van Spanje. Het werd tien minuten voor het einde zelfs nog 6-0 dankzij Toni Kroos, die na breed leggen van Mayoral met een zuiver schot voor het slotakkoord zorgde. Real Madrid speelt volgende week zaterdag nog tegen Villarreal, waarna een week later voor de nummer drie van La Liga in Kiev de Champions League-finale tegen Liverpool wacht.