Waar ligt de toekomst van Gareth Bale?

Reacties

Barcelona en Real Madrid nemen het zondag (aftrap 20.45 uur) tegen elkaar op in een El Clásico die over niets meer dan prestige gaat. De vraag is of Gareth Bale aan de aftrap verschijnt, want dat is dit seizoen steeds minder het geval voor de Welshman. De komende transferperiode kan weleens heel interessant worden voor de aanvaller van Real Madrid. Zijn opties op een rijtje.

Waar ligt de toekomst van Gareth Bale?

Het is al bijna vijf jaar geleden dat Bale voor een - toen nog - recordbedrag van honderd miljoen euro overstapte van Tottenham Hotspur naar Real. Daar vormde hij met Cristiano Ronaldo en Karim Benzema de gevreesde BBC-aanval, waar inmiddels weinig meer van over is. Benzema is al tijden niet meer zeker van zijn basisplek in Madrid en ook Bale is, mede door blessures, dit seizoen voorbijgestreefd in de pikorde van trainer Zinedine Zidane. Steeds vaker krijgen Isco, Marco Asensio en Lucas Vázquez de kans.

Met zijn 28 jaar komt er voor Bale komende zomer een kans om iets aan zijn situatie te veranderen. Spaanse media speculeren al maanden over de toekomst van de aanvaller, maar volgens voormalig bondscoach van Wales Chris Coleman heeft Bale maar weinig opties. 'Toen ik hem voor het laatst sprak, hadden hij en zijn familie het prima naar hun zin in Madrid', sprak Coleman tegen de BBC. 'Mocht hij vertrekken, kan hij in ieder geval niet naar een grotere club. Die is er namelijk niet. Waar dan wel? Het zal een andere grote club moeten zijn, dus veel opties heeft hij niet.'

Bale in actie tegen Juventus.
Bale in actie tegen Juventus.

Real Madrid

Een van de mogelijkheden is natuurlijk dat Bale ook komend seizoen bij Real speelt. De aanvaller heeft al meerdere keren aangeven dat hij zich goed voelt in de Spaanse hoofdstad. Aan de andere kant ligt het er ook aan wat Real met hem van plan is. Zidane zou zich volgens Spaanse media steeds meer ergeren aan de ongeïnteresseerde houding van Bale, bijvoorbeeld in de return tegen Juventus in de Champions League waarin Bale al in de rust werd vervangen door Vázquez.

Voormalig Real Madrid-speler Michael Laudrup ziet dat Bale het steeds moeilijker heeft. 'Vorig seizoen kwam hij door blessures al minder aan spelen toe en dit seizoen heeft hij het weer moeilijk, ook omdat Real het in eigen land niet goed doet. Dat heeft invloed. Bale wordt in de Spaanse media ook flink bekritiseerd. Als ik me moet uitspreken over zijn toekomst, lijkt het me beter als hij Real na dit seizoen verlaat.'

Waar kan Bale naartoe?

Premier League

Een terugkeer naar de Engelse Premier League ligt voor de hand voor Bale. Manchester United zou de aanvaller graag willen - en niet onbelangrijk ook kunnen - overnemen. Ook stadgenoot City volgt Bale. Chelsea zou Bale op het oog hebben als vervanger van Eden Hazard, die op zijn beurt in verband wordt gebracht met een toptransfer naar Real. Wellicht zit er een ruildeal in. Clubs als Arsenal en Tottenham Hotspur lijken minder logische opties, schrijven Engelse en Spaanse media.

Bale in actie namens Tottenham Hotspur.
Bale in actie namens Tottenham Hotspur.

Bayern München

Een andere mogelijkheid is een stap naar Duitsland. Bayern München is gezien de leeftijden van Arjen Robben (34) en Franck Ribéry (35) voorzichtig op zoek naar jongere aanvallers en houdt de situatie van Bale in de gaten. Vorige zomer nam Bayern James Rodríguez al op huurbasis over van Real. Onlangs werd Bale door de Duitse krant Bild gevraagd naar een eventuele transfer naar Bayern. 'In het voetbal kun je nooit 'nooit' zeggen. Bayern heeft een fantastisch team en het is een eer om daar genoemd te worden, maar voor nu ben ik gewoon speler van Real.'

Italië

Britse bookmakers noemen ook Italië als mogelijke bestemming voor Bale, al lijkt dat minder aannemelijk. AC Milan, Internazionale en Juventus zouden daar de opties zijn, met de twee Milanese clubs als grootste kanshebbers gezien het financiële plaatje. Toch ligt een overstap naar Italië niet voor de hand.

De grote vraag is waar Gareth Bale na de komende transferzomer onder contract staat.

Het programma van dit weekend in La Liga:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.