Suárez geeft overtreding toe, Zidane zwijgt over falende arbitrage

Reacties

Scheidsrechter Alejandro Hernández Hernández was zondag een hoofdrolspeler in de Clásico tussen Barcelona en Real Madrid (2-2). Met de nodige discutabele beslissingen verscheen de arbiter onbedoeld in de schijnwerpers.

Suárez geeft overtreding toe, Zidane zwijgt over falende arbitrage

Hernández Hernández gaf kort voor rust de rode kaart aan Barcelona-verdediger Sergi Roberto en leek kort na rust met een goedmakertje te komen, toen hij niet floot voor een duidelijke overtreding van Luis Suárez op Raphaël Varane. Suárez bediende Lionel Messi en die schoot de 2-1 binnen. Gareth Bale zorgde uiteindelijk voor een puntendeling.

Suárez gaf na afloop toe dat Hernández Hernández hem terug had moeten fluiten. 'Het was een overtreding', zei de Uruguayaan. 'Varane controleerde de bal en ik zette mijn voet op zijn been. Maar de scheidsrechter liet doorspelen. De rode kaart van Sergi Roberto deed ons veel pijn, maar het team heeft goed gereageerd.'

'Marcelo acteert alsof hij wordt neergehoekt door Mike Tyson'

Hernández Hernández ging na de 2-2 nog een keer opzichtig in de fout, toen hij een overtreding van Jordi Alba op Marcelo niet bestrafte met een penalty. Zinedine Zidane, coach van Real, wilde na afloop niet over de falende scheidsrechter oordelen. 'Ik praat nooit over de arbitrage en dat doe ik ook nu niet', aldus de manager.

'Volgend jaar hebben we de VAR en we zullen zien hoe zo'n wedstrijd als deze dan zal verlopen', vervolgde Zidane. 'Het was een moeilijke wedstrijd om te fluiten voor de scheidsrechter, er gebeurde van alles op het veld. Het belangrijkste is dat we een mooie wedstrijd hebben gezien: de mensen die naar het stadion zijn gekomen voor een goede wedstrijd, zullen gelukkig zijn. En het voetbal blijft toch belangrijker dan de controverse die sommige mensen willen creëren.'

Ernesto Valverde, coach van Barcelona, toonde zich van zijn komische kant: 'Gelukkig is de VAR er dit seizoen nog niet, anders waren we nu nog steeds aan het spelen…' De oefenmeester legde direct uit dat hij dit als een grap bedoelde, voordat zijn woorden verkeerd werden opgevat. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.