Grootse Messi breekt stunt Manchester United in de knop

Reacties

Barcelona heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De hoop van Manchester United op een nieuwe stunt werd door Lionel Messi snel de kop ingedrukt.

Grootse Messi breekt stunt Manchester United in de knop
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Manchester United
Manchester United

Het resultaat van de heenwedstrijd (0-1 op Old Trafford) bood weinig perspectief voor Manchester United, dat moed putte uit de wonderbaarlijke ontsnapping tegen Paris Saint-Germain in Parc des Princes in de achtste finale. Toen werd namelijk zelfs een grotere achterstand in de return weggepoetst.

De start in Camp Nou voedde het vertrouwen in een nieuw wonder. Marcus Rashford zag na dertig seconden zijn inzet eindigen op de lat. Het was het signaal van een beloofde storm van Manchester United. Het bleek echter niet meer dan een zuchtje tegenwind voor Barcelona op weg naar de halve finale.

In de elfde minuut kwam United nog met de schrik vrij. Scheidsrechter Felix Brych wees gedecideerd naar de stip na een actie van Fred op Ivan Rakitic. Messi had de bal al klaargelegd, maar op advies van de VAR kwam de Duitse arbiter terug op zijn beslissing.

Het was uitstel van executie met Messi als scherprechter. De Argentijn had in zijn laatste elf kwartfinales in de Champions League op rij niet meer gescoord. In een tijdsbestek van vijf minuten had hij een dikke punt gezet achter deze droogte sinds zijn goal tegen PSG in april 2013.

Na ruim een kwartier kwam Messi na onnodig balverlies van Ashley Young aan de zijkant in balbezit. Met ogenschijnlijk kinderlijk gemak slalomde hij door de United-defensie om de bal vervolgens afgemeten buiten bereik van David de Gea in de verre hoek te schieten.

Vier minuten later mocht de Spaanse goalie het zichzelf aanrekenen dat Messi de ontmoeting al vroegtijdig besliste. De Argentijn kwam tot een weinig overtuigend schot, dat echter door het grabbelen van De Gea wel de 2-0 betekende.

Messi toonde zich ouderwets ongrijpbaar. Het ontbrak aan meer tastbaar resultaat van het grootse optreden in de eerste helft. Zo liet Sergi Roberto in de extra tijd na het Argentijnse voorwerk een passend slot te geven.

De productie van Messi had de spanning uit de wedstrijd gehaald. United probeerde na rust nog wel met een opgeheven hoofd afscheid te kunnen nemen van het Champions League-podium. Dat was de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer niet gegeven. Sterker nog, een half uur voor tijd vergrootte Philippe Countinho met een schitterend schot van afstand het Engelse leed.

In de halve finale kan Messi mogelijk een indrukwekkende statistiek verder aanscherpen. In de 32 Champions League-duels met Engelse clubs scoorde hij 24 keer. In de jacht op een finaleplaats wacht voor Barcelona namelijk de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Liverpool en FC Porto. The Reds wonnen het eerste duel met 2-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.