Barcelona en Neymar begraven juridische strijdbijl

Reacties

Er komt na jaren een einde aan de juridische strijd tussen Barcelona en Neymar. Sinds het vertrek van de Braziliaan naar Paris Saint-Germain in 2017 legden beide partijen over en weer claims neer en kwamen ze elkaar tegen in de rechtszaal. Barça meldt nu dat er een financieel akkoord is bereikt met Neymar.

Barcelona en Neymar begraven juridische strijdbijl
© Pro Shots

Neymar ging in 2017 allesbehalve op een goede manier weg bij Barcelona nadat PSG de ontsnappingsclausule in het contract van de aanvaller activeerde. Naast dat Barça het aan de stok kreeg met Neymars oude club Santos volgden er ook geschillen met de speler zelf. Barcelona werd een jaar geleden nog in het gelijk gesteld na een claim van 43,6 miljoen euro van Neymar, die daarna zelf 6,7 miljoen moest aftikken.

In november volgde een nieuwe zaak, toen Barcelona op 10,2 miljoen euro rekende van Neymar nadat een inspectie van de belastingdienst een fout aan het licht bracht. De voorhoedespeler zou in 2015 te veel salaris hebben ontvangen door een foute berekening bij het inhouden van belasting. Barcelona wilde dat bedrag terug hebben. Voorlopig komt er een einde aan het geschil.

Barcelona meldt op de officiële website dat er een einde komt aan de verschillende juridische zaken die liepen tegen Neymar na een financiële overeenkomst. Er liepen nog drie zaken tussen beide partijen, die nu ten einde komen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.