Barça meldt trots juridische zege op vermeend doelwit Neymar

Reacties

Barcelona is door de rechtbank in Barcelona in het gelijk gesteld in een geschil met Neymar. De Braziliaanse vedette had een claim neergelegd van liefst 43,6 miljoen euro, maar de PSG-vedette moet nu zelf liefst 6,7 miljoen euro aftikken.

Barça meldt trots juridische zege op vermeend doelwit Neymar
© Pro Shots

Bij zijn laatste contractverlenging had Neymar een tekenbonus bedongen. Kort daarna vertrok hij naar Parijs voor de wereldrecordsom van 222 miljoen euro. De betreffende tekenbonus is altijd een juridische splijtzwam geweest tussen de twee kampen.

Barcelona meende evenwel dat Neymar geen recht had op al dat geld. De Braziliaan ging daartegenin. Hij claimde het megabedrag van 43,6 miljoen euro.

Barcelona meldt nu in een statement op de clubwebsite buitengewoon tevreden te zijn met de uitspraak van de rechter. Die heeft niet alleen de claim verworpen, maar Neymar ook gesommeerd 6,7 miljoen euro te betalen aan de Catalaanse grootmacht.

Barcelona houdt wel een slag om de arm door te melden dat het kamp-Neymar nog in beroep kan. De Catalanen stellen strijdvaardig in dat geval hun belangen te blijven verdedigen.

Wat deze zaak helemaal opmerkelijk maakt, is dat de 28-jarige Braziliaan nog regelmatig aan een terugkeer naar Barcelona gelinkt wordt. Het is wel de vraag of de man die tussen 2013 en 2017 voor Barça uitkwam, dat nu ook nog wil. De club doet in elk geval geen moeite de blijdschap over de voorlopig gewonnen twist te verbergen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.