PSG wil profiteren van coronacrisis en praat met Neymar en Mbappé

Reacties

Paris Saint-Germain vreest voor de aankomende zomer niet voor een vertrek van sterspelers Neymar en Kylian Mbappé. Sterker nog: Leonardo probeert het duo voor de lange termijn te behouden.

PSG wil profiteren van coronacrisis en praat met Neymar en Mbappé
© Pro Shots

Neymar en Mbappé liggen allebei nog voor twee seizoenen vast in het Parc des Princes en PSG doet zijn best om deze contracten te verlengen. Vooralsnog is dat zonder resultaat gebleven. Neymar probeerde vorig jaar al een terugkeer naar Barcelona te forceren en Mbappé staat in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid.

De Spaanse grootmachten worden hard geraakt door de coronacrisis en lijken voor de aankomende zomer simpelweg niet het geld te hebben om toe te slaan. Bij PSG is geld geen enkel probleem; als Neymar en Mbappé voor het beste salaris willen gaan, zitten zij in Frankrijk wel goed, zo lijkt het. Technisch directeur Leonardo wil het ijzer smeden nu het heet is en Neymar en Mbappé spoedig voor langere tijd aan de club verbinden.

'Er is niets dat ons zegt dat zij in de zomer zullen vertrekken', zegt Leonardo tegen Journal du Dimanche. 'Ze liggen allebei nog voor twee jaar vast en we zijn aan het bekijken wat we kunnen doen. We willen met ze verder, dat is duidelijk. Mbappé is de toekomst van PSG, de speler die iedereen wil. Hij zit nu al bij de vijf beste spelers van de wereld. Je hebt Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die 32 en 35 jaar oud zijn, en dan heb je de 28-jarige Neymar en de 21-jarige Mbappé. En zij zitten bij ons. Dat willen we graag zo houden.'

Volgens Leonardo zit Neymar ook niet meer met zijn hoofd bij Barcelona. 'Sinds vorig jaar hebben we het er nooit meer over gehad', aldus de landgenoot van de steraanvaller. 'Hij is heel gelukkig hier, heeft een geweldig seizoen gehad en is erg betrokken bij de groep.' Neymar is nu al de absolute grootverdiener bij PSG; hij zou liefst dertig miljoen euro per jaar krijgen. Mbappé zou hetzelfde salaris tegemoet kunnen zien bij een contractverlenging. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Neymar
Meer over Neymar
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.