Volgende clash tussen Neymar en Barça in de maak door eis van tien miljoen

Reacties

De soap met Barcelona en Neymar in de hoofdrollen krijgt een nieuwe aflevering in de vorm van een nieuwe eis van de club. Barça rekent op 10,2 miljoen euro van Neymar, nadat een inspectie van de belastingdienst een fout aan het licht bracht.

Volgende clash tussen Neymar en Barça in de maak door eis van tien miljoen
© Pro Shots

Barcelona stelt volgens Mundo Deportivo dat er in 2015 een foute berekening is gemaakt met het inhouden van belasting en dat Neymar daardoor te veel salaris kreeg uitgekeerd in zijn periode als speler van de Catalaanse topclub. Barça heeft nu een claim ingediend bij Neymar, om het bedrag terug te krijgen. Het gaat dus om een slordige tien miljoen euro, terwijl Neymar onlangs al negatief in het nieuws kwam rondom belastingen. De Spaanse fiscus publiceerde in september een lijst met de grootste wanbetalers: Neymar stond bovenaan die zwarte lijst met een belastingschuld van circa 34 miljoen.

Mocht het tot een rechtszaak komen tussen Barcelona en Neymar, is dat zeker niet de eerste keer dat club en speler tegenover elkaar staan voor de rechter. Dit jaar volgde nog een uitspraak in een zaak tussen Neymar en zijn voormalig werkgever, waarin Neymar ruim veertig miljoen aan tekenpremie probeerde op te eisen. Dit terwijl Barcelona aanstuurde op een vergoeding wegens contractbreuk. Neymar verloor de zaak.

Mocht de club van trainer Ronald Koeman succes hebben met de nieuwe eis, zal de extra tien miljoen hartelijk worden verwelkomd in Camp Nou. Het is inmiddels een publiek geheim dat Barcelona met financiële problemen kampt. De spelers zouden volgens Catalaanse bronnen daarbij geen uitkomst bieden. Een ultimatum om tot een akkoord over een nieuwe salarisverlaging te komen is inmiddels verlopen, waardoor de clubleiding verder zal moeten zoeken naar een oplossing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.