Weer juridische zege Barcelona: geen schadevergoeding na Neymar-zaak

Reacties

Barcelona is door het Court of Arbitration for Sport (CAS) in het gelijk gesteld in een zaak die door Santos bij de FIFA was aangespannen. De Brazilianen eisten een bedrag van ruim 61 miljoen euro aan schadevergoeding vanwege frauduleuze handelingen van Barça rond de transfer van Neymar in 2013.

Weer juridische zege Barcelona: geen schadevergoeding na Neymar-zaak

Barcelona zou zich niet aan de contracten hebben gehouden bij het vastleggen van Neymar, maar daar is het CAS het niet mee eens. 'Het CAS oordeelt dat het contract tussen Santos en de speler in onderling overleg is beëindigd', meldt de Spaanse club in een statement. 'Barcelona heeft geen overeenkomsten geschonden toen het extra betalingen deed aan de vader van de speler en het bedrijf N&N (in handen van de ouders van Neymar, red.).'

Het CAS concludeerde daarnaast dat Barcelona niet frauduleus heeft gehandeld bij het ondertekenen van het voorcontract van Neymar, net als bij het ondertekenen van de transferovereenkomst met Santos. De Brazilianen moeten nu de juridische kosten van twintigduizend Zwitserse Franken (een kleine negentienduizend euro) betalen.

Barça werd er eerder van beticht dat het al ruim voor de termijn een voorcontract had aangeboden aan Neymar. De club betaalde zeventien miljoen euro aan Santos en veertig miljoen aan de stichting van de vader van de aanvaller, het eerder genoemde N&N. De vader van Neymar had een deel van de transferrechten van zijn zoon in bezit.

Barcelona werd vorige maand ook al in het gelijk gesteld in een zaak tegen Neymar zelf.

Waarom Barcelona pas in 2021 van trainer gaat wisselen
Bekijk hier al onze video's
Meer Santos
Meer over Santos
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.