Barça wrijft in de handen door dit miljoenenbedrag voor Aubameyang

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang kwam in januari naar Barcelona en zijn komst werd aanvankelijk met gefronste wenkbrauwen bekeken. De spits stal echter de show in El Clásico en nu lijken de Catalanen ook nog fors aan hem te kunnen verdienen.

Barça wrijft in de handen door dit miljoenenbedrag voor Aubameyang

De geruchten over een vertrek naar Chelsea zoemen al even rond. Nu lijken de Londenaren door te willen pakken. De 33-jarige Gabonees is door de komst van Robert Lewandowski niet meer de eerste keuze in Camp Nou en mag bij een serieus bod vertrekken. Een terugkeer naar de Premier League lijkt een kwestie van tijd.

Chelsea-trainer Thomas Tuchel werkte al met Aubameyang bij Borussia Dortmund en wil na het vertrek van Romelu Lukaku en Timo Werner dolgraag een spits aan zijn spelersgroep toevoegen. Hoewel Aubameyang het bij Barça goed naar zijn zin heeft, kan de routinier een lucratieve slag slaan op Stamford Bridge. Chelsea wil het gage van de aanvaller namelijk verdubbelen. Behalve het financiële voordeel is zijn kans op een basisplaats ook beduidend groter.

Barça zou een enorme winst op Aubameyang kunnen maken. De spits tekende een langdurige contract, waarin staat dat hij na verloop van tijd steeds meer gaat verdienen. Het eerste halfjaar was zijn salaris nog relatief laag. Dit seizoen heeft hij al een behoorlijke upgrade gekregen. Door hem te verkopen, heeft de club voor een half seizoen een uitstekende noodoplossing gehad, die ook nog eens een fortuin op kan leveren. En in de 24 officiële wedstrijden maakte hij ook nog dertien treffers.

Miljoenenbedrag
Volgens de veelal goed ingevoerde Gerard Romero is Chelsea voornemens om snel door te pakken met Aubameyang en is het niet bang de buidel te trekken. Liefst 27 miljoen euro zou Tuchel bij eigenaar Todd Boehly losgepeuterd hebben om de aanvaller terug naar de Premier League te halen. Gezien de leeftijd van Aubameyang lijkt dat de absolute hoofdprijs voor Barça.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De zak geld komt gelegen voor Barça-trainer Xavi Hernández. Om nieuwe spelers te kunnen strikken, moet de club namelijk ruimte in de selectie maken. Dat de gratis gekomen Aubameyang ook nog eens een forse transfersom oplevert, maakt de weg op de transfermarkt makkelijker. Xavi wil namelijk ook Bernardo Silva (Manchester City) graag strikken, terwijl hij bezig is een rechtsback naar Camp Nou te halen.

Memphis Depay
Invloed op de situatie van Memphis Depay lijkt een transfer van Aubameyang niet te hebben. De Nederlandse aanvaller is dicht bij een transfer naar Juventus en moet net als de Gabonees ruimte maken op de loonlijst. De topschutter van Oranje heeft al een principe-akkoord met de grootmacht uit de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.