Barça werkt aan wensenlijst Xavi na topdeals van honderden miljoenen

Reacties

Terwijl de gang door de transfermarkt nog stroef verloopt, is de branie bij Barcelona helemaal terug. Zeker nadat de club een miljoenendeal sloot omtrent de televisierechten. Een reden voor voorzitter Joan Laporta om grote transfers aan te kondigen.

Barça werkt aan wensenlijst Xavi na topdeals van honderden miljoenen

Een deal van liefst 25 jaar sloot Laporta met Sixth Street. Daardoor heeft het tien procent van de uitzendrechten van wedstrijden van de club aan de zendgemachtigde verkocht. Daar werd een bedrag van meer dan tweehonderd miljoen euro neergelegd.

Laporta kondigde aan dat er nog meer miljoenen op komst zijn. Honderden miljoenen zelfs. De Catalanen gaan namelijk nog een lucratieve deal sluiten, waarmee zelfs vierhonderd miljoen euro gemoeid is. Een nieuwe inkomstenbron die direct naar het eerste elftal door zal vloeien.

Omdat Laporta van Barça weer een Europese voetbalgigant wil maken, zou hij tweehonderd miljoen hebben gereserveerd om het eerste elftal van kwaliteitsimpulsen te voorzien, meldt Marca. Daarmee zou hij in de wensen van trainer Xavi Hernández kunnen voorzien.

Transferwensen
Xavi maakt zich al maanden sterk voor de komst van Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski. De Poolse superster moet het nieuwe boegbeeld van de Catalanen worden. Maar met de komst van de aanvaller is de honger van Xavi nog niet gestild.

Behalve Lewandowski moeten namelijk ook tientallen miljoenen uitgetrokken worden voor de komst van verdediger Jules Koundé (Sevilla) en Raphinha (Leeds United). Voor beiden zou ruim zestig miljoen euro betaald moeten worden. Ondertussen moet de portemonnee ook getrokken worden om Ousmane Dembélé te verleiden tot een langer verblijf in Camp Nou.

Daarmee is de koek nog niet op. Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) lijken namelijk transfervrij gestrikt te gaan worden. Manchester City-ster Bernardo Silva is daarnaast de droomkandidaat van Xavi, maar hij lijkt te duur te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.