'Barça vloog in brand en toonde Xavi zijn beide gezichten'

De Spaanse media zagen een wereld van verschil tussen de eerste en de tweede helft van Barcelona. De topclub leidde op bezoek bij Celta de Vigo halverwege met 0-3, maar gaf die riante voorsprong na rust volledig uit handen. 'Barça toonde Xavi zijn beide gezichten.'

Celta de Vigo
3 - 3
Barcelona
Barcelona

'Een pijnlijk gelijkspel en een driedubbele tol', zo verwijst El Mundo Deportivo naar het puntenverlies en de blessuregevallen bij Barcelona. Interim-trainer Sergi Barjuan zag Ansu Fati, Nico González en Eric García geblesseerd afhaken in Estadio Balaídos. 'Terwijl de club wacht op Xavi om de touwtjes in handen te nemen, moesten de Catalanen toezien hoe Iago Aspas een ongelooflijke comeback compleet maakte.'

'Barça maakt het Xavi niet gemakkelijk', schrijft Marca. Het Spaanse dagblad vond dat de bezoekers twee gezichten lieten zien. 'Een overtuigend eerste deel en een tweede dat veel twijfels oproept. Xavi zal de conclusie trekken dat beide gezichten een tussenpunt hebben en dat situaties zoals die bij Celta zich niet zullen herhalen.'

Nare smaak
Sport zag een verbazingwekkend schouwspel in Vigo. 'Zelfs met een voorsprong van drie doelpunten wist Barça niet hoe ze de eerste uitzege van deze competitie moesten boeken. De efficiëntie van de eerste helft maakte plaats voor een betreurenswaardige tweede helft. De ploeg speelde met zoveel vuur, dat ze uiteindelijk in brand vloog. Sergi (Barjuan, red.) neemt afscheid met een heel nare smaak.'