Barça verlaat Vigo vol teleurstelling na bizar duel met twee gezichten

Op de dag dat Barcelona bekendmaakte dat Xavi Hernández terugkeert als trainer van het eerste elftal, heeft Barça met interim-trainer Sergi Barjuán een riante voorsprong uit handen gegeven tegen Celta de Vigo. De thuisploeg knokte zich na blessures van Ansu Fati en Nico terug in de wedstrijd.

Celta de Vigo
3 - 3
Barcelona
Barcelona

Barcelona maakte de rentree van Xavi zaterdagochtend wereldkundig en de dag van de terugkeer van het clubicoon leek een fraai vervolg te krijgen in Estadio de Balaídos. Nadat Iago Aspas naliet om de score te openen voor Celta, had Fati het vizier wel op scherp staan. Hij haalde in de zestienmeter uit en zag de bal in de rechterhoek langs Matias Dituro vliegen.

De snelle openingsgoal leek de opmaat voor een zorgeloze middag voor Barcelona, dat dit seizoen in La Liga nog niet wist te winnen buiten Camp Nou. Na ruim een kwartier spelen verdubbelde Sergio Busquets de voorsprong met een afstandsschot en na een half uur maakte Memphis Depay er met een kopbal 0-3 van.

Blessureleed
Na het derde doelpunt kreeg Barça te maken met een forse tegenvaller: Fati greep na een sprint naar zijn hamstring en verliet in tranen het veld. De jonge aanvaller was net een paar weken inzetbaar na een lange blessureperiode en was ook opgeroepen voor de Spaanse nationale ploeg.

Celta knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd. Aspas bekroonde een wervelende start van de thuisploeg na rust met een intikker: 1-3. Niet lang daarna zag Sergi ook Nico uitvallen met een blessure. Barcelona, met naast Memphis ook Frenkie de Jong in de basis, kon zonder Fati en gangmaker Nico niet meer hetzelfde niveau halen als voor rust en werd in de tweede helft steeds verder teruggedrongen door Celta.

Nadat Nolito eerder nog een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege hands, was de voormalige speler van Manchester City een kwartier voor tijd wel trefzeker. Met een kopbal liet hij Marc-André ter Stegen kansloos: 2-3.

De thuisploeg drong in de slotfase steeds meer aan wist nog een punt uit het vuur te slepen via Aspas. De routinier krulde de bal in de laatste minuut van de extra tijd langs Ter Stegen en bezorgde Barcelona zo een forse kater richting de interlandperiode. Het was de eerste keer sinds januari 1998 dat Barça een voorsprong van drie doelpunten uit handen gaf in La Liga. De Catalanen kunnen zich in mineur opmaken voor de rentree van Xavi op het trainingsveld.