Xavi deelt zijn plannen met Barça: 'Grootste uitdaging van mijn carrière'

Reacties

Xavi Hernández is geland in Barcelona, waar hij zaterdag zijn contract tekent als nieuwe hoofdtrainer. Maandag is zijn prestentatie, maar de 41-jarige Catalaan heeft alvast een tipje van de sluier gelicht over zijn werkwijze.

Xavi deelt zijn plannen met Barça: 'Grootste uitdaging van mijn carrière'
© Pro Shots

Ruim zes jaar na zijn afscheid als speler is Xavi dus weer terug in Camp Nou. De voormalig middenvelder vertrok met het winnen van de Champions League, maar treft Barcelona nu in een behoorlijk andere situatie aan. 'Dit is niet de beste situatie in de clubhistorie, maar ik heb ook een aantal vervelende momenten meegemaakt in mijn loopbaan', reageert Xavi bij El Mundo Deportivo.

De nieuwe hoofdtrainer van Barça is momenteel onderweg naar Camp Nou. 'Het eerste dat ik daar ga doen, is met de spelers praten. Ik wil uitleggen wat mijn ideeën zijn en hard werken om een team te creëren. Het wordt een kwestie van teamwork. Ik moet eerst met ze praten om te kunnen inschatten hoe het met ze gaat', legt Xavi uit.

'Ik ken vijf spelers uit de selectie erg goed, omdat we nog teamgenoten zijn geweest', verwijst hij naar Marc-André Ter Stegen, Jordi Alba, Gerard Piqué, Serio Busquets en Sergi Roberto. 'Ik zie dat als iets positiefs, omdat ik weet hoe ze trainen en hoe ze in elkaar zitten. Ik zie het als een voordeel', aldus de Catalaan, die uitleg hoe hij Barcelona erbovenop wil helpen.

'We gaan de grens opzoeken en heel hard werken. Uiteindelijk zijn wij Barcelona, we zijn de beste club ter wereld en de beste club ter wereld moet winnen. Die kan niet gelijkspelen of verliezen. Daarom eis ik het maximale. We willen ervoor zorgen dat de spelers tevreden en gelukkig zijn. We moeten hard werken met het duidelijke doel om dingen te winnen. Dat is duidelijk. Ik ben erg positief.'

Xavi zegt vooral heel veel zin te hebben in zijn tweede avontuur als trainer. 'Ik ben heel gelukkig. Dit wordt de grootste uitdaging van mijn carrière, een gigantische uitdaging. Maar ik ga terug naar huis, naar Barcelona en daar ben ik heel blij mee. Ik ben Barcelona erg dankbaar voor het vertrouwen. Ik heb er heel veel zin in.'

Xavi naar Barça: 'De nieuwe Pirlo of de nieuwe Guardiola?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.