Frenkie de Jong mist persoonlijkheid bij Barcelona en hekelt arbitrage in Vigo

Voor het eerst sinds januari 1998 tegen Valencia (3-4) verspeelde Barcelona zaterdag een voorsprong van drie doelpunten in een competitiewedstrijd. Celta de Vigo knokte zich terug van een 0-3 achterstand en dat leidde tot de nodige frustratie bij Frenkie de Jong.

Celta de Vigo
3 - 3
Barcelona
Barcelona

'We misten persoonlijkheid. Ook als we teruggedrongen worden moeten we veel meer kunnen brengen', zei De Jong direct na de wedstrijd tegen Movistar. 'Dit is een enorme tegenvaller voor ons. Met een zege in deze belangrijke wedstrijd konden we weer wat meer omhoog kijken.'

'Het is een hele harde klap voor ons. Het was een belangrijke wedstrijd om een beetje omhoog te kijken. We hebben al veel punten verspeeld en liggen ver achter, maar we moeten door', aldus de middenvelder van Barça, die de hele wedstrijd in actie kwam, net als Memphis Depay. Luuk de Jong bleef op de bank.

De Jong was kritisch op de arbitrage. Aanvankelijk werd vijf minuten blessuretijd aangegeven, maar Iago Aspas maakte in de zesde minuut van de extra tijd de gelijkmaker. 'Wanneer wij achter staan komen er altijd maar twee of drie minuten bij. Nu vijf en dan wordt er opeens ook een minuut bij opgeteld...', aldus de Oranje-international, die zich met het Nederlands elftal kan opmaken voor duels met Montenegro en Noorwegen.