Barça-president voorspelt toekomst Messi

Reacties

Het einde van de carrière van Lionel Messi als speler is volgens Josep Maria Bartomeu nog niet in zicht. De Barcelona-president verwacht dat zijn sterspeler niet bezig is aan zijn laatste contract.

Barça-president voorspelt toekomst Messi

Dat zou betekenen dat de Argentijn die eind juni 32 wordt nog minstens tot zijn 35ste doorgaat als speler. Messi tekende in november 2017 voor het laatst bij in Camp Nou en zette toen zijn krabbel onder een contract tot medio 2021.

Bij het Franse Le Figaro besprak Bartomeu in aanloop naar Olympique Lyon-uit de toekomst van Messi. 'We denken al na over het tijdperk zonder hem, maar die periode is nog ver weg. Hij is nog jong, hij is 31 en zijn prestaties zijn nog geweldig. Hij wordt alsmaar beter, ik weet ook niet hoe hij dat flikt. Maar hij heeft nog een contract voor twee seizoenen en ik denk dat hij zijn carrière daarna gaat verlengen.' Opvallend was dat de voorzitter daarmee duidelijk de optie openliet dat Messi zijn carrière elders wil afsluiten.

In Frankrijk ontkwam Bartomeu niet aan vragen over Neymar. De Braziliaan verliet Barcelona in 2017 voor Paris Saint-Germain en kort na die recordtransfer van 222 miljoen euro ontstonden er al twijfels over de tevredenheid van de linksbuiten in de Franse hoofdstad. In zowel Franse als Spaanse media werd al gemeld dat Neymar en zijn vader geïnformeerd hebben naar de mogelijkheid om terug te keren naar Barcelona. Onzin, volgens Bartomeu. 'Niemand heeft ons gebeld om te zeggen dat hij terug wilde keren. Wij hebben na zijn vertrek ingezet op twee spelers, Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho. Daarmee is onze route voor de toekomst al uitgetekend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.