Barça mag half gesloopt stadion nu ook officieel verbouwen

Reacties

Het stadsbestuur van Barcelona heeft een vergunning afgegeven voor de verbouwing van Camp Nou, het stadion van Barça. Dat is maar goed ook, want de club was al begonnen met de sloop van de thuisbasis.

Barça mag half gesloopt stadion nu ook officieel verbouwen
© Pro Shots

Al in juni gingen de eerste machines aan het werk rond het stadion van Barcelona en inmiddels is de derde ring van Camp Nou zo goed als verdwenen. Nu pas heeft Barça officieel de zekerheid dat het ook daadwerkelijk aan de verbouwing van het stadion mag beginnen, inclusief andere werkzaamheden in het bouwproject genaamd Espai Barça.

Niet alleen wordt Camp Nou verbouwd, Barcelona gaat het hele stadiongebied moderniseren. Zo worden alle onderkomens van Barça aangepakt, waaronder het Estadi Johan Cruyff voor het tweede elftal. Daarnaast komt er onder andere een ondergrondse parkeerplaats, een nieuw Barça-museum en een supportershome. Voor de werkzaamheden sloot Barcelona een lening van 1,45 miljard euro af.

In de tussentijd speelt Barcelona zijn thuiswedstrijden in het Olímpic Lluís Companys, het Olympische stadion in Catalonië. Het doel is om in de zomer van 2026 terug te keren in het vernieuwde Camp Nou, hoewel de club heeft voorspeld dat het in het seizoen 2026/27 niet meteen in een vol stadion kan spelen. In 2030 is de kans groot dat er WK-wedstrijden worden gespeeld in Camp Nou, Spanje mag samen met Marokko, Portugal, Argentinië, Paraguay en Uruguay het mondiale eindtoernooi dat jaar organiseren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.