Barcelona verhuist voor een jaar naar Montjuïc

Reacties

Barcelona kan in juni beginnen met de renovatie van Camp Nou. De gemeente heeft daarvoor de noodzakelijke vergunningen verstrekt.

Barcelona verhuist voor een jaar naar Montjuïc
© Imago

De plannen voor een vernieuwd Camp Nou lagen al langer op tafel. Het was wachten op een officieel startsein, dat nu met het groene licht van de autoriteiten van Barcelona kan worden gegeven. 'Het wordt het beste stadion ter wereld, in de beste stad ter wereld in het beste land ter wereld', klonk het uit de mond van voorzitter Joan Laporta.

De aanvankelijke planning is wel noodgedwongen aangepast. 'Vanwege de oorlog in Oekraïne en de prijsstijgingen van bouwmaterialen zal de aanpassing van de derde ring pas worden uitgevoerd na onze verhuizing naar Montjuïc in het seizoen 2023/24', aldus Laporta, over de tijdelijke verhuizing naar het voormalig olympisch stadion van de stad. 'In principe zullen we er één seizoen spelen. In juni 2024 keren we terug in Camp Nou.'

De capaciteit van het stadion zal dan vijftig procent zijn. Na het seizoen 2025/26 zal het werk voltooid zijn en kan Barcelona gaan spelen in een compleet vernieuwd Camp Nou. Volgens Laporta gaat het gerenoveerde stadion zo'n 200 miljoen euro aan extra inkomsten generen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.