Barça-fans stappen naar Europese Commissie wegens PSG-transfer Messi

Reacties

Alles wijst erop dat Lionel Messi binnen afzienbare tijd voor Paris Saint-Germain tekent, maar een groep socio's van Barcelona probeert daar een stokje voor te steken. Zij hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie.

Barça-fans stappen naar Europese Commissie wegens PSG-transfer Messi
© Pro Shots

Dat heeft advocaat Juan Branco namens de groep Barcelona-leden laten weten op Twitter. Zij eisen dat een Franse rechtbank een overgang van Messi naar PSG blokkeert, omdat de Parijse grootmacht zich niet aan de Financial Fair Play-regels zou houden en er in dat opzicht slechter zou voorstaan dan Barcelona.

'In het seizoen 2019/20 besteedde PSG 99 procent van de inkomsten aan salarissen, terwijl dat bij Barça 54 procent was', staat in het persbericht dat is gedeeld op Twitter. 'Het verschil is inmiddels toegenomen', aldus de groep socio's van Barça, dat Messi nota bene moest laten gaan wegens de strenge regels van La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat PSG daar nu waarschijnlijk van profiteert, leidt in Spanje tot meer vraagtekens over de financiële situatie in Parijs. Marca komt maandag met het bericht dat PSG eerder deze zomer op 25 juni niet heeft voldaan aan de Financial Fair Play-regels van de Franse competitie (LFP). De vraag is of het de komst van Messi in de weg staat.

Franse media meldden enkele dagen terug nog dat PSG deze zomer voor 180 miljoen euro aan spelers moet verkopen, maar inmiddels gaat het vooral over de (financiële) voordelen van de komst van Messi. Zo zou de shirtverkoop flink toenemen en dus ook een hoop geld opleveren. Ook is het social media-account van de Parijzenaren inmiddels ontploft.

In Engeland probeert The Daily Mail in een Q&A te verklaren waarom PSG het zich kan veroorloven Messi een megacontract van veertig miljoen euro per jaar voor te schotelen zonder de FFP-regels te overtreden. De Britse krant haalt aan dat de UEFA de financiële regelgeving vanwege de coronacrisis tijdelijk heeft versoepeld, PSG zou er daarom mee weg kunnen komen.

Ondertussen verblijft Messi  nog altijd in zijn huis nabij Barcelona, in afwachting van de deal met PSG.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.