Bale mist vermoedelijk uitduel Elche door vermoeide spier

Als gevolg van een vermoeide spier in zijn linkerdijbeen moet Gareth Bale het midweekse competitieduel van Real Madrid met Elche waarschijnlijk missen. De derby tegen Atlético Madrid van zaterdag haalt hij vermoedelijk wel.

Bale mist vermoedelijk uitduel Elche door vermoeide spier

Bale zou zondagavond meespelen in de wedstrijd van Real tegen stadgenoot Getafe (4-1). Hij liet de mini-derby echter schieten omdat hij tijdens de warming-up last kreeg van een spier in zijn linkerdijbeen. De blessure laat zich niet ernstig aanzien, maar verhindert vermoedelijk wel dat Bale woensdagavond meedoet op bezoek bij promovendus Elche.

'Het wordt voor hem lastig om te herstellen voor de wedstrijd tegen Elche', aldus Ancelotti. 'Ik denk wel dat hij zaterdagavond mee kan doen tegen Atlético.' Volgens de Italiaanse trainer is het met de fysieke conditie van Bale op het moment niet goed gesteld. 'Hij heeft geen goede voorbereiding op het seizoen gekend. Die achterstand proberen we nu in te lopen.'

Bale debuteerde vorige week zaterdag al voor Real op bezoek bij Villarreal (2-2), toen hij in de basis begon en na een uur vervangen werd. Afgelopen dinsdag tegen Galatasaray (1-6) kwam de Brit dertig minuten voor tijd als invaller in het veld. Op zijn eerste minuten in Estadio Santiago Bernabeú wacht hij nog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen