Groep B: Real verplettert Galatasaray, stunt Kopenhagen

Wesley Sneijder is op de eerste speeldag van de Champions League met Galatasaray tegen een verpletterende nederlaag aangelopen. Sneijder kon niet voorkomen dat zijn oude club Real Madrid zes keer scoorde in Istanbul. FC Kopenhagen bleef verrassend overeind tegen Juventus.

Galatasaray – Real Madrid 1-6
Voortgestuwd door de fanatieke aanhang ging Galatasaray fel van start tegen Real Madrid, waar Iker Casillas voor het eerst sinds 20 januari weer in de basis startte. Casillas bewees al meteen het keepen niet verleerd te zijn bij een afstandsschot van Felipe Melo, maar moest na een botsing met ploeggenoot Sergio Ramos al na een kwartier van het veld met, ogenschijnlijk, een ribblessure.

Ook Casillas' vervanger Diego López moest aanvankelijk nog serieus aan de bak bij twee grote kansen voor Felipe Melo, die van dichtbij echter niet voorbij de 31-jarige Spaanse doelman, die in de Primera División wel eerste keus is, kwam. Ook de aan de Real-defensie ontsnapte Wesley Sneijder kon geen treffer forceren. Zijn voorzet bereikte de volledig vrijstaande Burak Yilmaz niet.

Vervolgens kreeg Galatasaray een lesje in effectiviteit van de Madrileense bezoekers. In de 33ste minuut schoot Isco na een verdedigingsfout van Dany Nounkeu bij een lange bal van Ángel Di María meteen raak en in de tweede helft ging De Koninklijke, die in de voorgaande drie CL-duels nog nooit won in Turkije, vrolijk door met scoren.

Onder aanvoering van Di María, Ronaldo, Benzema en Isco gaf Real Galatasaray het nakijken. Sami Khedira mengt zich hier in de vreugde van het dodelijke aanvalskwartet.

Amper tien minuten na de onderbreking plaatste ook Karim Benzema - uit een afgemeten steekpass van Di María - de bal met een welgemikt schot tegen de touwen. Twaalf minuten later stond het al 0-4, nadat Cristiano Ronaldo twee keer had toegeslagen. De Portugese vedette haalde in beide gevallen van dicht bij de trekker over.

Bij zijn eerste goal deed Ronaldo dat na goed voorbereidend werk van Di María en Isco, bij de tweede treffer reageerde hij attent nadat Fernando Muslera maar ternauwernood redding kon brengen op een kopbal van Sergio Ramos. Invaller Gareth Bale stond met een goed aangesneden vrije trap aan de basis van die goal.

Tien minuten voor tijd tikte Benzema op aangeven van Ronaldo nog de vijfde treffer op het scorebord, terwijl Ronaldo in de extra tijd zijn hattrick nog completeerde. Dat Umut Bulut op aangeven van invaller Nordin Amrabat nog voor een tegentreffer had gezorgd, deed er weinig meer toe.

Real gaat na één speelronde overtuigend aan kop in Groep B. Sneijder en Galatasaray zijn weer een illusie armer en staan vooralsnog laatste.

FC Kopenhagen - Juventus 1-1
Juventus had in het Parken-stadion heel wat meer moeite met de kampioen van Denemarken. Tegen FC Kopenhagen had De Oude Dame echter de grootste moeite het overwicht uit te drukken in goals.

Kopenhagen kwam na een kwartier op voorsprong, toen Nicolai Jørgensen profiteerde van Italiaanse onoplettendheid bij een standaardsituatie. De defensie van Juve kreeg de bal bij een vrije trap van Kopenhagen niet uit de doelmond, waar Jørgensen dankbaar gebruik van maakte.

Nicolai Jørgensen is uitzinnig van vreugde nadat hij FC Kopenhagen op voorsprong heeft gezet.

Juventus zocht in het vervolg van het duel de aanval, maar kon alleen via Fabio Quagliarella het net vinden. De in de basis gestarte Italiaanse aanvaller schoot een voorzet van Federico Peluso knap langs Kopenhagen-keeper Johan Wiland, die zijn ploeg tijdens de gehele wedstrijd met enkele uitstekende reddingen op de been hield.

Carlos Tévez kreeg in blessuretijd nog de mogelijkheid Juventus in zijn eerste Europese wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever naar een overwinning schieten, maar hij mikte naast uit een voorzet van Mauricio Isla.