Real blijft na zege op Getafe in spoor Barça en Atlético

Real Madrid heeft zondagavond zonder al te veel moeite gewonnen van stadgenoot Getafe: 4-1. Zonder de in de warming-up geblesseerd geraakte Gareth Bale werd eenvoudig een vroege achterstand weggewerkt.

Real blijft na zege op Getafe in spoor Barça en Atlético

Al na vier minuten keek Real tegen een achterstand aan. De manier waarop was curieus. Cristiano Ronaldo stopte na een verloren duel met voetballen, in de veronderstelling dat hij een vrije trap zou krijgen. Een fluitsignaal bleef uit waarna Angel Latifa met een van richting veranderd schot doelman Diego López kansloos liet.

Real leek geen moment in paniek door de vroege achterstand. Al na achttien minuten stond het weer gelijk. Ronaldo dwong doelman Moya nog tot een redding (foto midden), maar die kon de intikker van Pepe op de doellijn niet meer verhinderen.

De situatie voorafgaand aan de 1-1. Ronaldo schiet, Moya redt, Pepe profiteert.
De situatie voorafgaand aan de 1-1. Ronaldo schiet, Moya redt, Pepe profiteert.

Nog voor de onderbreking stelde Ronaldo helemaal orde op zaken. Hij schoot een vrije trap tegen de elleboog van Míchel aan en benutte zelf de daaropvolgende penalty. Getafe mocht op dat moment overigens blij zijn nog met elf mensen op het veld te staan omdat Alexis slechts geel kreeg voor een klap aan het adres van Pepe.

In het vervolg van het duel liet vooral Karim Benzema, tot woede en hoongelach van het thuispubliek, na de voorsprong te vergroten. Zo miste hij bij een 3-1 stand een kopbal voor leeg doel. Isco had even daarvoor wel voor gejuich gezorgd door de bal in de verre hoek te krullen.

In de slotfase haalde arbiter David Fernández Borbalán zich opnieuw de woede van Ronaldo op de hals toen hij niets ondernam nadat Moya de doorgebroken Portugees net buiten het zestienmetergebied neerhaalde. Na de met veel enthousiasme begroete wissel van Álvaro Morata voor Benzema scoorde Cristiano Ronaldo zijn tweede van de avond. Michel kreeg namens Getafe nog zijn tweede gele kaart.

Voor Ronaldo was het niet alleen zijn honderdvijftigste doelpunt in de Spaanse competitie, maar ook zijn 208ste in 205 optredens voor de club. Daarmee evenaart hij voormalig goaltjesdief Hugo Sánchez als nummer vijf op de eeuwige topschutterslijst van Real (zie graphic).

Door de zege komt het Real van trainer Carlo Ancelotti tot op twee punten van de beiden koplopers zonder puntenverlies, Barcelona en Atlético Madrid. Met de winst in de kleine derby nam Real ook een voorschot op de altijd beladen derby tegen Atlético van komende zaterdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen