Atlético dankzij zege samen met Barça ongeslagen koploper

Atlético Madrid is samen met Barcelona de enige club in de Spaanse Primera División die een ongeslagen status bezit. De Madrilenen waren zaterdagavond met 0-2 te sterk voor Real Valladolid.

Veel hoogtepunten kende de eerste helft niet, waardoor de teams in evenwicht en zonder te hebben gescoord gingen rusten. In de tweede helft bezweek de thuisploeg al na tien minuten. Een trefzekere kopbal van Raúl García (foto) zette Atlético Madrid op voorsprong. In de 72ste minuut kon Atlético Valladolid eindelijk de nekslag toedienen. Met knap loopwerk verscheen Diego Costa één op één met doelman Diego Marino en bleef koelbloedig: 0-2.

Pas na de tweede goal van de bezoekers begon Valladolid gevaarlijk te worden, maar voor het slotoffensief was te weinig tijd om Atlético nog in de problemen te helpen. Humberto Osorio kreeg in de slotfase een grote kans, maar slaagde er niet in de bal na Thibaut Courtois omzeild te hebben in de goal te schieten.

Zou dat wel zijn gebeurd, dan was er een boeiende slotfase gekomen. Nu leek er bij Valladolid het geloof in een goede afloop te ontbreken. Daardoor gaan de Madrilenen, waar ex-Ajacied Toby Alderweireld overigens negentig minuten op de bank zat, na vijf wedstrijden samen aan kop met Barcelona (vijftien punten).