Ramos geeft Turkse fans 'schuld' van blessure Casillas

Het incident waarbij Sergio Ramos dinsdagavond zijn eigen keeper Iker Casillas blesseerde, gebeurde volgens de verdediger van Real Madrid vanwege de luidruchtige supporters van tegenstander Galatasaray.

Er was nog geen minuut gespeeld in het Champions League-duel (6-1 winst voor de Spanjaarden) toen Ramos na een voorzet tegen Casillas botste, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. De keeper moest zich na een klein kwartier vervolgens laten vervangen met een ribblessure.

'Er ging bij dat moment iets fout in de onderlinge communicatie', legt Ramos uit. 'Ik wist niet of Didier Drogba vlak achter me liep of niet, waarna ik botste op Iker. Ik weet niet of hij iets riep, dat kon ik niet horen. We moeten de fans van Galatasaray een compliment maken; ze hebben hun ploeg geweldig aangemoedigd. Maar daardoor was communicatie voor ons erg moeilijk.'

Toch verwacht Ramos dat zijn actie niet al te veel schade heeft aangericht bij de doelman. 'Het is niet ernstig, ik hoop dat Iker zich zo snel mogelijk weer bij ons zal aansluiten.'

Casillas is dit seizoen, net zoals tijdens de tweede helft van vorig seizoen, tweede keeper in Madrid. Na José Mourinho geeft nu ook Carlo Ancelotti de voorkeur aan Diego López. Casillas mag van Ancelotti alle Europese duels keepen, maar zijn rentree was dus van korte duur.