Bale (33) verrast en zet per direct punt achter carrière

Reacties

Gareth Bale stopt per direct met voetbal. De 33-jarige aanvaller kondigde maandag ondanks een doorlopend contract bij Los Angeles FC zijn afscheid aan.

Bale (33) verrast en zet per direct punt achter carrière
© Pro Shots

'Na zorgvuldige overwegingen kondig ik met onmiddellijke ingang mijn pensioen van clubvoetbal en interlandvoetbal aan. Ik voel me enorm bevoorrecht om mijn droom te hebben kunnen verwezenlijken om de sport te beoefenen waar ik van houd', schrijft hij. 'De hoogtepunten die ik de afgelopen zeventien jaar heb meegemaakt zijn onmogelijk te evenaren, ongeacht wat de toekomst voor mij in petto heeft', schrijft hij op social media.

Bale begon zijn carrière op zestienjarige leeftijd bij Southampton en droeg vervolgens het shirt van achtereenvolgens Tottenham Hotspur, Real Madrid en LAFC. In Los Angeles tekende de aanvaller in juni een contract voor een jaar met een optie op nog eens anderhalf jaar, maar dat zal hij dus niet uitdienen. 'Van mijn eerste balcontact bij Southampton tot mijn laatste bij LAFC en alles wat ertussen viel: ik kijk met enorme trots en dankbaarheid terug op de clubcarrière die ik heb gehad', vervolgt de voormalig ster van Wales. Het WK-duel met Engeland op 29 november blijkt de laatste wedstrijd van Bale als profvoetballer te zijn geweest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het spelen van 111 interlands en het dragen van de aanvoerdersband van mijn land zijn dromen die zijn uitgekomen. Het voelt onmogelijk om iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan mijn loopbaan. Ik voel dat ik bij veel mensen in het krijt sta, die me hebben geholpen om mijn leven te veranderen en een carrière vorm te geven waar ik nooit van had kunnen dromen toen ik als negenjarige begon.'

Nieuw avontuur
Bale bedankt zijn voormalige werkgevers en naasten en heeft een bijzondere vermelding voor zijn familie. 'Aan mijn ouders en mijn zus: zonder jullie toewijding aan het begin, zonder dat sterke fundament, had ik dit statement nooit geschreven. Ik dank jullie dat jullie mij op dit pad hebben gebracht en voor jullie voortdurende steun. Aan mijn vrouw en kinderen: jullie liefde en steun heeft me erdoorheen geholpen. Jullie waren aan mijn zijde bij alle hoogte- en dieptepunten. Jullie hielden me met beide benen op de grond en jullie inspireerden mij om beter te worden en om jullie trots te maken.'

Het is nog niet bekend of Bale actief blijft in de voetballerij. Dat laat de recordinternational van Wales in zijn afscheidsbetoog in het midden. 'Ik ga richting een volgende fase van mijn leven. Het is een tijd van verandering, een kans op een nieuw avontuur…'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Los Angeles
Meer over Los Angeles
Meer MLS
Meer over MLS
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.