Lloris heeft zijn transfer te pakken en stapt in het vliegtuig naar de VS

Reacties

Hugo Lloris vervolgt zijn loopbaan in de Major League Soccer. De clubicoon van Tottenham Hotspur speelde geen rol van betekenis meer in de ploeg van Ange Postecoglou en kiest voor een overstap naar Los Angeles FC.

Lloris heeft zijn transfer te pakken en stapt in het vliegtuig naar de VS
© Pro Shots

De 37-jarige Lloris was jarenlang de nummer één onder de lat bij Tottenham, waar hij al sinds 2012 op de loonlijst staat. De Franse doelman speelde 447 wedstrijden voor de club en hield 115 keer zijn doel schoon. Lloris was sinds 2015 de aanvoerder van Tottenham en gidste zijn ploeg in 2019 naar de Champions League-finale, die werd verloren van Liverpool.

Lloris dacht afgelopen zomer aan een transfer en was in gesprek met Lazio en clubs uit Saoedi-Arabië. Tot een akkoord kwam het niet. Dat was niet alleen een tegenvaller voor de Franse sluitpost, maar ook voor Tottenham Hotspur. Met Guglielmo Vicario hadden de Noord-Londenaren al een vervanger in huis gehaald. Achter de Italiaan bekleedt Fraser Forster de rol van tweede doelman.

LAFC bood een oplossing. De verliezend finalist van de MLS-play-offs van vorig seizoen zocht contact met  Lloris en bereikte vlak voor de jaarwisseling een akkoord. Tottenham heeft het aanstaande vertrek van de keeper zaterdagavond bevestigd. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.