Clubicoon Lloris nu alsnog op weg naar de uitgang bij Tottenham

Reacties

Hugo Lloris lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen in de Major League Soccer. De clubicoon van Tottenham Hotspur, die na een mislukte zomerse transfer dit seizoen geen rol speelt in de ploeg van Ange Postecoglou, is in gesprek met het Amerikaanse Los Angeles FC over een winterse overstap.

Clubicoon Lloris nu alsnog op weg naar de uitgang bij Tottenham
© Pro Shots

De 37-jarige Lloris was jarenlang de nummer één onder de lat bij Tottenham, waar hij al sinds 2012 op de loonlijst staat. De Franse doelman speelde 447 wedstrijden voor de club en hield 115 keer zijn doel schoon. Lloris was sinds 2015 de aanvoerder van Tottenham en gidste zijn ploeg in 2019 naar de Champions League-finale, die werd verloren van Liverpool.

Afgelopen zomer zette Lloris zijn zinnen op een transfer. De keeper was in gesprek met Lazio en met clubs uit Saoedi-Arabië, maar tot een vertrek leidde het niet. Tottenham had daar wel op gerekend en was met de komst van Guglielmo Vicario al doorgeschakeld. Lloris heeft ook Fraser Forster nu boven zich staan in de pikorde en zat dit seizoen nog geen een keer bij de wedstrijdselectie. Ook donderdagavond, tegen Brighton & Hove Albion, is Lloris er niet bij.

Een oplossing voor de ontstane situatie is in de maak. Lloris is volgens de BBC in gesprek met Los Angeles FC, dat in het afgelopen seizoen de finale van de play-offs om het Amerikaanse kampioenschap verloor. Het contract van Lloris loopt na dit seizoen af, maar Tottenham is bereid om de Fransman in januari al transfervrij te laten gaan. Nu moet de keeper het nog eens zien te worden met Los Angeles FC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.