'Bad boy' Letschert als oplossing voor 'te braaf' HSV

Reacties

Timo Letschert heeft bij Hamburger SV een nieuwe kans gekregen. De verdediger heeft de kwaliteiten en vooral de mentaliteit die gewenst zijn bij de club uit de Tweede Bundesliga.

'Bad boy' Letschert als oplossing voor 'te braaf' HSV

Letschert (26) tekende deze week voor een jaar bij Hamburger SV, dat hem overnam van het Italiaanse Sassuolo. Zondag hoopt hij zijn al eerste minuten te maken tegen Darmstadt 98. 'Wat ik kan zeggen, is dat ik me fysiek goed voel. Ik ben er klaar voor.'

Trainer Dieter Hecking heeft met de Nederlander gekregen wat hij wilde voor zijn selectie, een bad boy. Na het trainingskamp in Oostenrijk had hij opgemerkt dat het wat hem betreft nog 'wat te braaf' was. Letschert voldoet gezien zijn verleden zeker aan het profiel.

Afgelopen seizoen toonde Letschert bij FC Utrecht over het vuur te beschikken, al had hij moeite dat vuur te kanaliseren. In de rust van het duel met ADO Den Haag schoot hij zelfs zo uit zijn slof dat trainer Dick Advocaat hem uit de selectie zette.

Letschert kwam er vanaf met 'de hoogst mogelijke' boete. Bovendien bood hij zijn excuses aan en beloofde aan zijn houding te gaan werken. Of dat zijn uitwerking heeft gehad moet dit komende seizoen gaan uitwijzen. 'Hij is geen jaknikker. Als hij dat niet overdrijft, dan is dat gewenst', zei Hecking bij de presentatie van Letschert.

Het contract voor een jaar heeft een optie voor nog een seizoen. Beide partijen willen immers kijken of de bad boy Letschert en de traditierijke club wel bij elkaar passen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.