'Bad boy' Barton leert het nooit: ook als coach verzamelt hij rode kaarten

Reacties

Sommigen leren het ook nooit. Dat geldt zeker voor Joey Barton. De inmiddels 37-jarige coach van Fleetwood Town werd dinsdagavond in de laatste minuut van het uitduel met Wycombe Wanderers weggestuurd met een rode kaart.

'Bad boy' Barton leert het nooit: ook als coach verzamelt hij rode kaarten
© Pro Shots

Fleetwood Town stond dinsdagavond in de laatste minuut van het duel met Wycombe Wanderers met 0-1 voor door een goal van Paddy Madden. Hij scoorde een kwartier voor tijd en zeven minuten nadat spits Ched Evans met een rode kaart naar de kleedkamer was gestuurd bij de ploeg van Barton. Iets waar Barton het al niet bepaald eens mee was. 'Die beslissing werd veel te snel genomen. De scheidsrechter gaf zichzelf geen enkele tijd om nog na te denken. We zullen het scheidsrechtersrapport wel weer afwachten en zien wat ze over zichzelf te zeggen hebben', aldus Barton.

Zelf kreeg Barton dus ook nog een rode kaart, vlak voor tijd. 'Het was een schande naar mijn mening. Ik zal wel weer gestraft worden door de FA, want dat is hoe het daar gaat. De vierde official zei dat hij me iets had horen roepen wat niet door de beugel kon. Dat is absoluut niet waar. Hij heeft een fout gemaakt en dat was niet zijn eerste van de avond. Al zijn we daar inmiddels wel aan gewend.'

Om te vervolgen: 'Als ik zelf een fout heb gemaakt, ben ik de eerste die dat zal toegeven. Dit keer zit de vierde official echt fout. Hij hoorde dingen die er niet waren. Ik heb het de scheidsrechter nog gevraagd en het klopt gewoon niet', aldus Barton, die vorig jaar al eens in opspraak kwam toen hij een collega-manager sloeg.

Het is ook dit seizoen niet de eerste keer dat Barton het einde van de wedstrijd niet haalt. Op 29 december werd Barton al weggestuurd nadat hij hevig protesteerde toen er een goal van zijn ploeg werd afgekeurd tegen Bristol Rovers. Fleetwood Town is na dinsdag zes duels op rij ongeslagen en staat momenteel negende in de League One, het derde niveau in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.